Au fost alocați banii necesari finalizării rețelelor de termoficare a orașului Cernavodă

477
Au fost alocați banii necesari finalizării rețelelor de termoficare a orașului Cernavodă - cernavodareteatermoficare-1470241268.jpg

Articole de la același autor

Proiectele administrației publice locale de la Cernavodă primesc sprijin de la bugetul de stat și în acest an. 
Zilele trecute, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a alocat, prin Ordinul 1014/2016, o finanțare de aproximativ 13,2 milioane de lei pentru finalizarea rețelelor de termoficare a orașului Cernavodă. Sprijinul financiar de la Guvern a fost oferit prin programul "Termoficare 2006 - 2020", pentru realizarea obiectivului de investiții locale, circuite secundare și puncte termice aferente extinderii agentului primar, PT I.D.Chirescu, PT 35, PT 43, PT 45, extindere circuit agent primar pe strada Prelungirea Victoriei și limita intravilan oraș Cernavodă. 


"Pentru finalizarea proiectului, administrația locală va contribui cu o cofinanțare de aproximativ 7,2 milioane de lei, reprezentând 30% din valoarea totală a investiției. Sumele au fost aprobate de către Consiliul Local, în cadrul ședinței de îndată, din data de 28 iulie 2016, cu 16 voturi din partea a 16 aleși locali prezenți. Proiectul finanțat de către bugetul de stat (70%) și de către bugetul local (30%) va fi finalizat până la sfârșitul anului, iar procedurile de achiziție pentru serviciile de executare a lucrărilor sunt deja demarate. Acest obiectiv de investiții reprezintă o mare realizare pentru comunitatea cernavodeană, prin finalizarea rețelelor de termoficare din oraș și racordarea la căldură a celor trei cartiere de case, respectiv I.D. Chirescu, Nord, Cartier Nou Lotizări, care nu au fost termoficate până în prezent", a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Cernavodă, Sorina Popa. 


În altă ordine de idei, au fost demarate și lucrările de extindere a rețelelor de termoficare în zona Colonie Tabără, în vederea construirii PT9, rețele de agent primar, iar până la sosirea iernii, vor fi finalizate racordările tuturor locuințelor la căldură.


Anul acesta Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a alocat peste 200.000 de lei pentru continuarea programului multianual de reabilitare termică a blocurilor deteriorate din Cernavodă, iar în prezent se efectuează lucrări de anvelopare la blocul 34 din strada Crișan. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3228 secunde