Cristian Radu:

"Asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav vor fi reîncadrați"

157

Articole de la același autor

Primarul din Mangalia, Cristian Radu, a avut, zilele trecute, la Casa de Cultură din localitate, o întâlnire cu asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav. În cadrul discuțiilor, edilul i-a anunțat pe cei prezenți că cei care au fost concediați în urmă cu șase ani vor fi reîncadrați pe posturi.

"După cum se știe, în 2010, asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav au fost concediați, pe nedrept, în opinia mea, de la Serviciul Social. De aceea, ca o măsură reparatorie, aceste persoane vor fi reîncadrate pe posturi, începând cu luna martie. În prezent, în evidențele noastre sunt 210 persoane, copii sau adulți, care pot beneficia de salariile de asistent personal. Încă din 2012, am încercat să ajut cât mai mult persoanele cu handicap, în special copiii, cărora le asigurăm transport gratuit pentru a se deplasa la școlile speciale din Constanța", a declarat edilul Cristian Radu.

El a mai adăugat că vor fi demarate procedurile pentru crearea unui centru multifuncțional, cu fonduri europene, pentru copiii cu nevoi speciale din Mangalia și nu numai.

"La propunerea unor părinți, cât mai curând posibil, vom amenaja un centru respiro, respectiv un after-school pentru copiii cu dizabilități", a mai spus primarul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6414 secunde