"Așa-i la noi, trebuie să moară cineva, abia după aia se iau măsuri"

1364
1

Articole de la același autor

După ce o persoană a decedat și alta a fost rănită grav în urma căderii zidului de la Cimitirul Central Constanța, iar autoritățile locale s-au spălat pe mâini declarând că responsabilă pentru acest eveniment se face firma care are în concesiune cimitirul, prefectul Claudiu Palaz a început să ia măsuri de prevenire pentru ca oamenii să știe ce pericol îi paște.
Palaz s-a deplasat vineri după-amiază în zona Cimitirului Central, unde s-a produs tragicul accident pentru a împărți flyere informative.
Rolul acestei inițiative a fost acela de a atenționa oamenii din cartier în legătură cu pericolul circulării pe porțiunea respectivă.
Palaz a dat flyere atât oamenilor de pe stradă, cât și celor care lucrează în bazarul din apropierea cimitirului.
De asemenea, el a împărțit teancuri de pliante jandarmilor, spunându-le să le distribuie la blocurile din vecinătate.
Mesajul de pe spatele flyerului face referire la imensa primejdie care paște asupra oamenilor din zonă, în condițiile în care autoritățile locale, în frunte cu Radu Mazăre, nu iau nicio măsură pentru a reface sau demola complet gardul cimitirului.
"Prăbușirea, în ziua de 31 martie, a peste 50 m din gardul ce limitează Cimitirul Central înspre Piața Gorbaciov a provocat decesul unui trecător și rănirea gravă a altuia. Specialiștii în construcții au concluzionat că există pericolul repetării tragediei. Îți recomand să eviți circulația pietonală pe străzile Th. Burada și I.L. Caragiale, până când Mazăre va lua măsurile de siguranță pe care i le-am cerut, cimitirul fiind sub autoritatea Primăriei", se menționează în pliant.

"Nu a fost renovat niciodată"
Majoritatea oamenilor cărora li s-au împărțit flyerele respective erau de aceeași părere cu prefectul și anume că zidul de beton trebuie dărâmat în totalitate și reconstruit.
Locuitorii din cartier declară că acel gard nu a fost renovat niciodată și reclamă faptul că a trebui să se ajungă la astfel de tragedie pentru a se face ceva.
"Nu a fost renovat niciodată, domnule! Nu înțeleg de ce nu au luat măsuri înainte să se întâmple așa ceva. Pe acolo treceau grupuri de câte 50 de copii cu învățătoare, mergeau oamenii la plimbare, la bazar. Noi care locuim în cartier mergeam pe lângă gard în fiecare zi. Trebuie dărâmat și făcut iarăși că o să cadă și celelalte plăci", spune un bărbat care locuiește în zonă.
"Așa-i la noi, trebuie să moară cineva, abia după aia se iau măsuri", afirma una dintre femeile care lucrează în piața Gorbaciov.

Comentează știrea

RaLYltQsUJGnbhNyBv
4 septembrie 2011
DZrJPPoZivkeIVN

That's way more clever than I was expcteing. Thanks!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6131 secunde