Aproximativ 630.000 de constănțeni sunt așteptați duminică la vot

2708
Aproximativ 630.000 de constănțeni sunt așteptați duminică la vot - 94123510dc3222535366c91a35c0dc7e.jpg

Articole de la același autor

După 30 de zile de campanie, românii au acum șansa să își aleagă reprezentanții în Parlamentul European.
La nivelul județului Constanța, există 627.398 de alegători, dintre care numai 277.237 în municipiul Constanța. De menționat este că la nivel județean au fost organizate 507 secții de votare, 200 dintre acestea aflându-se în municipiul Constanța. Instituția Prefectului a anunțat printr-un comunicat de presă că au fost distribuite către primării 689.800 de buletine de vot.
Președintele Biroului Electoral Județean (BEJ) Constanța, judecător Crina Mihaela Po-pescu, a declarat că, sâmbătă, primarii vor distribui buletinele de vot către secțiile de votare.
În ziua alegerilor, membrii Biroului Electoral al secțiilor de votare vor fi prezenți în secții începând cu ora 6.00. Președintele biroului, în prezența celorlalți membri, va verifica urnele, listele electorale, buletinele de vot și ștampilele.
Urnele se deschid duminică la ora 7.00 și se închid la ora 21.00. Persoanele care participă la vot trebuie să se legitimeze doar cu buletinul, cartea de identitate sau cartea de identitate provizorie.
Potrivit explicațiilor președintelui BEJ, 85 de deținuți de la nivelul întregului județ au posibilitatea de a-și exprima opțiunea electorală pentru că dreptul lor garantat prin Constituție nu a fost afectat. În sensul acesta, menționăm că, în urma deciziei nr. 22 a Biroului Electoral Central, persoanele deținute, care nu au fost lipsite de drepturi electorale, pot vota prin intermediul urnei speciale la alegerile pentru Parlamentul European. Pentru aceasta, ei ar fi trebuit să formuleze o cerere și să o depună la directoratele penitenciarelor. În ziua votării, directorul penitenciarului permite accesul echipei Biroului Electoral al secției de votare care se deplasează cu urna specială în spațiul amenajat pentru votare. Spațiul amenajat pentru votare trebuie să beneficieze de dotări minime pentru asigurarea secretului votului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4481 secunde