Alin Pilcă a demisionat din CA al Spitalului Județean. Cine a fost numit în locul lui

894

Articole de la același autor

Fostul șef al Vămilor Constanța, Alin Aurelian Pilcă, și-a dat demisia din funcția de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, din motive personale. În consecință, în cadrul ședinței Consiliului Județean de vineri,  aleșii au fost nevoiți să numească pe altcineva. 


Liberalii prezenți au fost luați prin suprindere și au spus că nu au nicio propunere în acest sens. În schimb, PSD a propus-o pe Florina Cristache, care a mai lucrat și în cadrul Spitalului Cernavodă, actualmente fiind angajată la CJC. 


Alin Pilcă fusese desemnat ca membru în Consiliul de Administrație al SCJU Constanța, la începutul lunii martie, de grupul PSD-ALDE-PMP din cadrul CJC. În urma votului, acesta a primit 22 de voturi "pentru", în timp ce alte 13 voturi au fost anulate. 


Cei care s-au opus au fost liberalii, liderul de grup, George Muhscină, spunând că nu pot vota o persoană care a fost implicată în scandaluri de corupție, așa cum s-a întâmplat cu Alin Pilcă în urmă cu mai mulți ani. 


Tot în ședința de vineri, consilierii au mai votat și proiectul privind aprobarea atribuțiilor funcției de administrator public, a obiectivelor și criteriilor de performanță ce trebuie îndeplinite de administratorul public, a contractului-cadru de management, a criteriilor și procedurii de selecție a candidaților și a regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului ce urmează să aibă loc pentru ocuparea funcției de administrator public la nivelul județului Constanța. 


În acest context, președintele CJC, Horia Marius Țuțuianu, a spus că administratorul public va prelua anumite atribuțiuni pe care, în prezent, le are chiar el ca și președinte. 


Pe de altă parte, pe ordinea de zi s-au aflat 28 de proiecte de hotărâri, două dintre acestea vizând tre-cerea unor bunuri imobile din pro-prietatea publică a județului Constanța în proprietatea publică a unităților administrativ-teritoriale Eforie și Medgidia. 


Alte două proiecte votate au vizat atribuirea unor licențe de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale. Practic, este vorba de două firme private, SC Flaviu Transcom SRL și SC Stevans Impex Service SRL, ce asigură transportul muncitorilor de la locul de muncă la domiciliu. În plus, aleșii județeni au aprobat organizarea evenimentului "Festivalul Berii - Ediția 2017", de către Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada". La acest eveniment, vor fi prezenți cei mai renumiți producători de bere, cu peste 36 de sortimente. Drept urmare, zilele următoare, vor avea loc, la Pavilionul Expozițional, spectacole susținute de diverse formații și cântăreți în vogă. 


În altă ordine de idei, nici cetățenii care se află în situații deosebite și au solicitat ajutor Consiliului Județean Constanța nu au fost uitați, astfel că trei familii vor primi ajutoare financiare pentru a asigura tratamente medicale copiilor bolnavi pe care îi au. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.939 secunde