Aleșii locali ar putea fi verificați de prefectură. Care este scopul

213
1
Aleșii locali ar putea fi verificați de prefectură. Care este scopul - alesiilocaliarputeafiverificatip-1452527659.jpg

Articole de la același autor

Mai mulți parlamentari PNL, printre care și copreședinții Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au inițiat un proiect de lege prin care declarațiile de interese ale aleșilor locali să fie verificate de prefecturi, ca măsură de prevenție, pentru a se evita situațiile de incompatibilitate înaintea unor decizii ANI.

Potrivit proiectului de lege, aflat în consultare publică la Camera Deputaților, un al doilea exemplar al declarației de interese a unui primar se va transmite Instituției Prefectului, care, odată cu arhivarea acesteia în Registrul de Interese, va trece la verificarea con-formității declarației. Prefectul va trebui să ceară la Registrul Comerțului, sau alte instituții după caz, situația la zi a alesului local, urmând să îl informeze pe acesta cu privire la situațiile neconforme și/sau posibile situații de incompatibilitate și/sau conflict de interese în termen de 10 zile de la primirea declarațiilor.

Inițiatorii afirmă că funcționarea autorităților publice în care se constată cazuri de conflict de interese sau incompatibilitate este "bulversată" din cauza măsurilor legale care se impun împotriva aleșilor locali, în multe cazuri a celor aflați la primul mandat, astfel încât ar fi nevoie de o modificare a legii în ideea prevenirii unor astfel de cazuri.

"Plecând de la premisa că nimeni nu dorește să încalce legea și pentru a preîntâmpina situații de natură să afecteze funcționarea autorităților publice locale inițiem prezenta propunere legislativă care (...) implică Instituția Prefectului în verificarea declarațiilor de interese depuse de aleșii locali, astfel încât, odată cu preluarea mandatului, aceștia să beneficieze de o minimă consultanță la depunerea acestor declarații", se arată în expunerea de motive a proiectului. 

Comentează știrea

iancu
12 ianuarie 2016
afacere

Invata sa faci bani! Invata sa faci bani, cu un curs exceptional si GRATUIT! Pas cu pas, cu multe detalii clare si simple, invata sa faci bani! Cand vrei cu maxima seriozitate acest curs, cere informatii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.623 secunde