Alegeri în USR. Doi constănțeni și-au depus candidatura

255

Articole de la același autor

Membrii Uniunii Salvați România (USR) s-au reunit, în aceste zile, la Cluj, în cadrul primului Congres Național al partidului ce are loc în perioada 12-14 mai. 


În cadrul întâlnirii, USR își alege o nouă conducere. Pentru funcția de președinte al USR și-au depus candidaturile Nicușor Dan, Emanuel Ungureanu, Șerban Marinescu și Cornelia Florina German.


Pentru unul dintre cele 20 de locuri din Biroul Național s-au înscris peste 50 de candidați, iar primii șapte vor fi vicepreședinți ai partidului. În cadrul congresului va fi votat și noul statut al partidului.


În județul Constanța, la Camera Deputaților, USR a obținut la alegerile de anul trecut 8,88%, iar la Senat - 8,80%, ceea ce i-a adus un mandat de deputat avocatului Stelian Cristian Ion, care este și lider al USL Constanța, și un mandat de senator, în persoana profesorului universitar Nicoleta Ramona Dinu. Drept urmare, performanța de a obține două mandate de parlamentari la malul mării îi îndreptățește pe cei din Constanța să obțină un loc și în conducerea partidului. Desigur, dacă și ceilalți colegi vor fi de acord. În consecință, la Congresul de la Cluj, Constanța concurează pentru două poziții. Mai exact, deputatul Stelian Cristian Ion și-a depus candidatura pentru un loc de membru în Biroul Național, iar Lorin Ursa pentru poziția de membru în Comisia de Arbitraj a partidului.


Vineri, în deschiderea congresului formațiunii, președintele USR, Nicușor Dan, a spus că își propune ca uniunea pe care o conduce să devină, în doi ani, al doilea partid din țară, iar la alegerile din 2020, rezultatul obținut să-i permită să propună premierul.
"USR își propune să devină în doi ani al doilea partid din România. USR își propune să se bată cu șanse în 2020 la primăriile marilor orașe din România. USR își propune să aibă un rezultat la alegerile parlamentare din 2020 care să-i permită să propună primul ministru. USR însă își propune să facă toate lucrurile astea păstrându-și politica de a nu face compromisuri", a spus Nicușor Dan.


El a adăugat că USR este un vis împlinit, un vis al oamenilor care nu au mai făcut politică, visul că ei vor fi la un moment dat așa de mulți încât în politică să prevaleze o uniune de oameni care intră acolo pentru binele comun nu ca să progreseze ei pe scara socială.


"USR este un vis împlinit, este în acest moment al treilea partid politic din România. Când se împlinește visul, începe responsabilitatea, USR este un partid care se ține de cuvânt. Dincolo de toate discuțiile pe care le vom avea despre viitorul USR, lucrul foarte important e că suntem împreună, avem sentimentul de comunicare cu oameni care sunt la fel ca noi. Mulți dintre noi am fost mult timp singuri în captivitățile noastre împotriva sistemului. În bună măsură, USR este un vis împlinit", a menționat Nicușor Dan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5487 secunde