ALDE își păstrează aceiași patru miniștri în Guvernul Tudose

152
ALDE își păstrează aceiași patru miniștri în Guvernul Tudose - calinpopescutariceanu6-1498665084.jpg
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, ieri, după ședința Biroului Politic, că formațiunea politică pe care o conduce își păstrează cei patru miniștri și în Guvernul Tudose: Grațiela Gavrilescu - viceprim-ministru și ministru al Mediului, Teodor Meleșcanu - ministrul Afacerilor Externe, Toma Petcu - ministrul Energiei și Viorel Ilie - ministrul pentru Relația cu Parlamentul. 


"Decizia pe care am luat-o este de a păstra aceeași participare, numeric vorbind, vom avea patru miniștri în viitorul guvern, care vor ocupa exact aceleași portofolii pe care le-au ocupat și până acum. Aceasta este propunerea pe care noi am aprobat-o și pe care o vom face prim-ministrului. Cu alte cuvinte: Grațiela Gavrilescu - viceprim-ministru și ministru al Mediului, Teodor Meleșcanu - ministrul Afacerilor Externe, Toma Petcu - ministrul Energiei și Viorel Ilie - ministrul pentru Relația cu Parlamentul", a precizat Tăriceanu, la Parlament. 


Potrivit acestuia, viitoarea echipă guvernamentală se va prezenta, astăzi, în Parlament pentru învestitură. 


"Am avut o scurtă reuniune cu Biroul Politic Central al ALDE pentru a formaliza, conform obligațiilor statutare, propunerile de miniștri în viitorul guvern. Mihai Tudose a fost desemnat prim-ministru și urmează să își formeze echipa guvernamentală și se va prezenta în Parlament joi după-amiază cu programul de guvernare și cu membrii echipei guvernamentale pentru a primi votul de încredere al Parlamentului. Era normal, ca în această perspectivă, ca membri ai coaliției de guvernare, să luăm deciziile cu privire la participarea noastră în viitorul guvern", a explicat Tăriceanu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4339 secunde