Administrația locală din Cumpăna luptă pentru prevenirea abandonului școlar

157
Administrația locală din Cumpăna luptă pentru prevenirea abandonului școlar - cumpana-1448465035.jpg

Articole de la același autor

Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna derulează, în parteneriat cu Biserica Sfânta Parascheva, Primăria Cumpăna și cu Liceul tehnologic "Nicolae Dumitrescu", proiectul "Un viitor mai bun pentru copiii noștri". Acțiunea are drept scop prevenirea abandonului școlar pentru 25 de copii din comună, precum și prevenirea marginalizării elevilor cu rezultate bune la învățătură, dar care provin din familii cu posibilități reduse sau din familii aflate într-o perioadă mai dificilă prin facilitarea accesului la activități extra-școlare și reducerea riscului de excluziune socială.

Drept urmare, în cursul zilei de ieri, beneficiarii proiectului au primit sprijin material constând în alimente (orez, făină, zahăr, ulei, mălai, paste făinoase, bulion, conserve și carne de pui), rechizite (ghiozdan echipat cu instrumente de scris) și produse igienico-sanitare (săpun, șampon, detergent).

Grupul țintă este format din 25 de copii, elevi ai Liceului tehnologic "Nicolae Dumitrescu", din ciclul primar și gimnazial, beneficiari direcți ai serviciilor sociale din comuna Cumpăna. Proiectul are în vedere și creșterea gradului de conștientizare în rândul comunității și al părinților pentru prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și cel al excluziunii sociale.

Proiectul "Un viitor mai bun pentru copiii noștri", finanțat de Fundația Principesa Margareta a României și Fundația Vodafone, se va desfășura în comuna Cumpăna, în perioada septembrie 2015 - aprilie 2016. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2949 secunde