Adio OUG 13! Iohannis a promulgat respingerea Legii

116
Adio OUG 13! Iohannis a promulgat respingerea Legii - klausiohannispresedinte2465x390-1487935979.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea de respingere a OUG 13 și pe cea de aprobare a OUG 14, anunță Administrația Prezidenațială. Potrivit procedurii, urmează ca cele două legi să fie publicate în monitorul Oficial. Joi, președintele i-a spus premierului Grindeanu că astfel sunt întrunite "toate condițiile pentru a trece la normalizarea situației". 


xxx 


Klaus Iohannis a declarat joi, la ceremonia depunerii jurământului de către noii miniștri că tocmai au sosit la Cotroceni legile de respingere a OUG 13 și de aprobare a OUG 14 și a anunțat că le va promulga vineri.


"Am constatat acum, înainte să ajung în Sala Unirii, că mi-au parvenit de la Parlament două legi: legea de respingere a OUG 13 și de aprobare a OUG 14. Voi promulga aceste legi mâine și atunci avem întrunite toate condițiile pentru a trece, domnule prim-ministru, la normalizarea situației. Am menționat într-o alocuțiune recentă care sunt, după părerea mea, marjele de mișcare pentru revenirea la o muncă pozitivă, normală și în interesul României din partea Guvernului, și consider că ele sunt întrunite", i-a spus președintele Iohannis premierului Sorin Grindeanu.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, cu 292 de voturi "pentru" și o abținere, legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată OUG 13, precum și Legea de respingere a OUG 13, care a întrunit 291 de voturi "pentru" și trei abțineri. Camera este forul decizional pentru ambele legi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3278 secunde