ADIO căruțelor de pe străzile Constanței!

2567
13
ADIO căruțelor de pe străzile Constanței! - carutecaitiganiintrafic4-1375372428.jpg

Articole de la același autor

Posesorii de căruțe din municipiul Constanța vor fi nevoiți să respecte legea, deoarece Primăria Constanța va lua măsuri dure împotriva celor ce vor încălca noua hotărâre a Consiliului Local Municipal Constanța.

Cu toate că, la toate intrările din oraș există indicatoare prin care conducătorii vehiculelor cu tracțiune animală sunt avertizați că nu au voie să circule pe arterele orașului, posesorii de astfel de vehicule nu țin cont de ele.

Conform Codului Rutier, pe arterele municipiilor este interzisă circulația vehiculelor cu tracțiune animală. Totuși, tupeul posesorilor de căruțe merge atât de departe că, mai nou, încep să circule nu numai în zonele mărginașe ale orașului, ci vin chiar spre centru, încălcând flagrant și regulile de circulație.

De altfel, în ultima perioadă, tot mai mulți participanți la trafic au reclamat faptul că diverși indivizi circulă cu căruțele pe străzile din Constanța, cu toate că acest lucru este interzis. Neputincioși în fața unor asemenea fapte, reprezen-tanții administrației publice locale, la inițiativa Poliției Locale, au luat măsuri mai aspre care să-i facă pe căruțași să renunțe la astfel de obiceiuri ce nu fac cinste unui oraș.

La ultima ședință a Consiliului Local Municipal Constanța care a avut loc, miercuri, aleșii locali au votat proiectul de hotărâre privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreți-nere și înfrumusețare a municipiului Constanța

Printre altele, hotărârea prevede că, circulația pe raza municipiului Constanța a vehiculelor cu tracțiune animală, neînregistrate la autorita-tea publică locală constituie contravenție, motiv pentru care, cei prinși în trafic, vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 400 și 800 de lei. Astfel, de sancțiuni existau și în trecut, acum amenzile fiind doar majorate.

Mai mult, pentru a nu intra sub incidența confiscării, reprezentanții autorității publice locale din Constanța au corelat hotărârea de Consiliu Local cu prevederile Codului Rutier. Concret, unei persoane care va fi prinsă circulând cu căruța în municipiul Constanța i se va imobiliza vehiculul. Căruța va fi transportată cu platforma la sediul de pe strada Vârful cu Dor de polițiștii locali. În plus, persoana respectivă va primi și o amendă cuprinsă între 400 și 800 de lei.

Pentru a evita faptul că mulți dintre cei sancționați nu-și plăteau amenzile, s-a găsit și o soluție care să nu intre sub incidența confiscării.

Astfel, cel care dorește să-și recupereze căruța va trebui ca, pe lângă amendă să plătească și suma de 300 de lei care reprezintă ridicarea, transportarea și imobili-zarea vehiculului.

Căruțași cu amenzi de 8.000 de lei

Cu alte cuvinte, doar în momentul în care toate aceste cheltuieli vor fi plătite, proprietarii căruțelor vor putea intra, din nou, în posesia lor.

"Sperăm ca prin această măsură, legea să fie respectată, iar cei care o încălcau să fie descurajați la astfel de fapte. Avem trei sau patru căruțași care, în decurs de doi ani, au strâns amenzi în valoare de 8.000 de lei. Ei nu putea fi executați deoa-rece nu aveau domicilii. Acum, cu noua prevedere sperăm că nu vor mai risca să iasă cu căruța prin oraș. O să plătească o dată, pentru a intra în posesia ei, dar a doua oară, nu cred că s-ar mai încumeta la astfel de fapte", a declarat Daniel Bratu, șeful Poliției Locale din Constanța.

El a mai precizat că, dacă proprietarii nu-și ridică, în decurs de un an, căruțele, acestea intră în proprietatea primăriei.

În altă ordine de idei, aleșii locali au luat măsuri și în ceea ce-i privește pe conducătorii vehiculelor cu tracțiune animală destinate activităților de agrement. Și aceștia au anumite obligații. Ei trebuie să asigure săculeți de colectare a gunoiului de animal pe timpul circulației pe drumurile publice. În caz că o astfel de obligație va fi încălcată, stăpânul animalului va fi sancționat cu amendă cuprinsă între 500 lei și 1.000 lei.

De asemenea, potrivit hotărârii, constituie contravenție efectuarea transportului de persoane cu vehicule cu tracțiune animală destinate transportului de agrement estival, autorizate de Comisia de circulație, pe alte rute decât cele stabilite în autorizația emisă de administrația publică locală. Pentru astfel de fapte, cei vinovați riscă amenzi cuprinse între 400 și 800 de lei.

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
contra
2 august 2013
pe draq ..

De cand se caca pe ei ca ne scapa de carute . Pe draq ....o sa circule indienii in continuare fara nici o treaba . Die calutu tot asa ...

gavroche
2 august 2013
nu cred

indienii lui Mazarel or sa fie deranjati; apoi, am citit bine? se vor popri doar carutele neinregistrate la primarie... deci cele inregistrate... si dupa un an (cine cheltuie cu intretinerrrea animalelor?) ce va face primaria cu atelajul fara amenda platita? Il va vinde... tot celui ce I s-a confiscat. Ca altii, cine sa cumpere asa ceva? Oricum, va fi asa o tristete pentru maidanezi ca nu vor mai avea pe cine sa latre si sa alerge... Probabil se vor reprofila pe bicilcisti, motociclisti, mopedisti etc... Prin tara asta, orice minune tine doar trei zile!

Edy
2 august 2013
Politia Locala

POLITIA LOCALA o adunatura de golani, in loc sa ne scape de carute, cersetori, nopatea sa circule prin cartiere ei stau numai la japca prin Mamaia, pe Tomis etc ca na asa au ordin de la tata lor JEGOSU sef MAZARE .

Mircea
2 august 2013
Foarte bine!

Salut aceasta hotarare a C.L.M. Constanta. Sper din tot sufletul sa se si aplice cat mai repede!

Maidanez
2 august 2013
Protest!

Avand in vedere faptul ca prin cartiere nu vor mai fi carute, in numele maidanezilor profesionisti protestez fata de inchiderea locurilor noastre de munca, noi pe cine mai latram, si in plus de asta mai faceam si ceva sport alergand dupa colorati! Hau...Hau...

gogu
2 august 2013
nu te cred!

Bai! Tu nu esti maidanez! ESTI UN BOU! Hai nu te mai da mare!!!!

Răspuns la: Protest!
Adăugat de : Maidanez, 2 august 2013
Avand in vedere faptul ca prin cartiere nu vor mai fi carute, in numele maidanezilor profesionisti protestez fata de inchiderea locurilor noastre de...
ath
2 august 2013
Eterna si fascinanta Romanie

Ieri a fost revolutie in Constanta.Soarele s-a oprit o clipa pe cer.Congresul american si-a incetat activitatea.S-au inrosit serverele. Cuget Liber a dat lovitura secolului.Au avut aproape 3000 de vizitatori la un singur articol.Toata planeta a fost cu ochii pe soarta animalutelor din Constanta.Azi discutam despre "animalutele" de tigani.Toti sunt de acord ca tiganii prezita un real pericol pentru sanatatea si securitatea constantenilor.Balega de cal este periculoasa,balega de caine este buna.Comisia de la Venetia a rasuflat usurata. Animalutele sunt in siguranta, "indienii lui Mazare" trebuie sa dispara. Romania se afla pe drumul cel bun. Un SFAT pentru POLITICIENI:cand desfiintati locuri de munca,cand recurgeti la somaj,cand votati un proiect de hotarare ganditi-va si la ce puneti in farfuria celor afectati de "masurile" voastre.In cazul de fata,eu cred ca pot fi ajutati acesti oameni.Trebuie doar sa va pese.Sa-i ajutati nu cu subventii sau case gratis.Trebuie sa-i invatati cum se strange gunoiul in mod civilizat.Familia asta se va intoarce in satul de unde a plecat.Se va apuca de furat.Ce am rezolvat ? Daca un caine are un suflet,nu inteleg de ce tiganul nu are cel putin rangul de caine.IPS Teodosie ce parere are ?

costea
2 august 2013
crezi ce spui?

S-A INCERCAT ASTA CU TIGANII DE SUTE DE ANI SI LA CE REZULTAT AM AJUNS?TOATE TARILE NE DESCONSIDERA DIN CAUZA LOR.NU AI PE CINE AJUTA ATATA TIMP CAT EI REFUZA AJUTORUL.PUTEM INCERCA INCA 1000 DE ANI DE ACUM INCOLO.

Răspuns la: Eterna si fascinanta Romanie
Adăugat de : ath, 2 august 2013
Ieri a fost revolutie in Constanta.Soarele s-a oprit o clipa pe cer.Congresul american si-a incetat activitatea.S-au inrosit serverele. Cuget Liber...
gavroche
2 august 2013
@ath

in principiu, ai dreptate. Dar nu doar indienii lui mazare au carute. Punem pariu ca romanii vor fi amendati si indienii lasati in pace? Vom vedea... Desi deja stim cum se comporta Mazare si ai lui. Fara indoiala, activitatea lor erabuna pentru comunitate. Dar cand primaria le-a luat atelajele, trebuia sa le puna la dispozitie credite pentru tricicluri,sa inlocuiasca atelajele. Si sa-i invete sa respecte regulile de convietuire in colectiv. Dar vezi pe cineva de la primarie (sau parlament) care sa se ocupe de asa ceva? Dar ei iau -mereu- votul, pentru ca-i protejeaza pe indieni, pe femei (cum, folosindu-le ostentativ ca animatoare si organizand Mamaia ca statiune pentru turism sexual?; si fara legea prostitutiei...), pe saraci (cand ei sunt patronii care-I platesc cel mai prost din Europa, desi au profituri mai mari decat patronii europeni) sau pe pensionari... Ce te mira ca masurile lor incalca grosolan promisiunile electorale sau programatice pe care le flutura in tara si strainatate? Oamenii reactioneaza la demagogia lor. Si aici se ascunde durerea celor loviti. Intereselel lor reale palesc in fata luptei dintre sleahta demagogica si populatia iritata continuu de niste nesimtiti care vor doar sa parvina... Mai mediteaza daca astia sunt capabilis a faca ceea ce au promis... si cu ce pret reusesc sa faca un lucru/doua, de forma...

Papu
2 august 2013
Căruțașii

De bine de rău țiganii căruțași își câștigă traiul cărând gunoi, pepeni, zarzavat și fructe, materiale construcții, etc. Acum vor fi nevoiți să fure ca să trăiască. Amenzi n-au plătit și nu vor plăti în veci, așa cum nici curvele prinse de poliție nu plătesc niciodată cu toate că peștii lor au bani. Dacă intrăm în Schengen poate scăpăm de țigani. Dă Doamne !!

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Accident rutier provocat de o căruță
Pagina a fost generata in 0.728 secunde