În comuna Corbu

A fost inaugurat primul Centru de Tineret din județul Constanța

480
3

Articole de la același autor

Primarul comunei Corbu, Marian Gălbinașu, și managerul de proiect al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară "Zona Metropolitană Constanța", Ani Merlă, au tăiat, ieri, panglica inaugurală la noul Centru de Tineret din comuna Corbu, în prezența locuitorilor dar și a invitaților care au participat la acest moment important pentru localitate.

"Mă bucur că ne aflăm, astăzi, aici, în comuna Corbu, pentru a inaugura primul Centru de Tineret din cadrul proiectului inițiat prin Asociția de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Constanța care are în vedere construirea a opt astfel de obiective în comunele din județul Constanța. Proiectul nostru a început în 2009, atunci când l-am rugat pe domnul primar Marian Gălbinașu să identifice o clădire nefuncțională unde să se poată construi acest centru modern pe care îl inaugurăm astăzi. Valoarea totală a acestui proiect a fost de 2.605.556,29 lei, bani nerambursabili obținuți prin fonduri europene", a spus Ani Merlă.

La rândul lui, primarul Marian Gălbinașu a mulțumit celor de la Zona Metropolitană Constanța pentru ajutorul acordat dar și proiectantului care a gândit o construcție atât de frumoasă pentru comuna Corbu.

"Mă bucur că se mai întâmplă și lucruri bune care să vină în sprijinul tinerilor din comuna noastră. Acesta este primul Centru de Tineret care se inaugurează în județul Constanța și mă bucur că el se află în comuna Corbu. Acum, depinde de înțelepciunea noastră cum îl vom folosi", a declarat primarul Marian Gălbinașu.

El a precizat că, are deja în vedere anumite activități ce se vor desfășura în incinta Centrului de Tineret, cum ar fi organizarea unor spectacole pentru copii în preajma sărbătorilor de iarnă, dar și organizarea unor activități de dansuri moderne, ritmice sau populare pentru tinerii comunei, precum și amenajarea unei încăperi ca sală de forță.

La finalul acțiunii, șeful administrației locale, Marian Gălbinașu, și Ani Merlă au semnat procesul verbal de predare-primire al noului Centru de Tineret din comuna Corbu.

Potrivit proiectului, noul Centru de Tineret le va oferi tinerilor metode alternative de învățare, o educație informală care să vină ca o completare la cunoștințele pe care le acumulează în școli, asigurarea accesului la informație. De asemenea, unul dintre obiective vizează ca acesta să reprezinte un loc de întâlnire pentru desfășurarea unor activități cultural - artistice și educative.

Clădirea are o suprafață totală de 682 mp și este dotată cu mobilier adecvat și echipamente IT necesare desfășurării activității și va deservi peste 1.945 de tineri. Sala de sport este dotată cu două mese de tenis și 26 de scaune sportive. Totodată, există 16 calculatoare, patru laptopuri, un videoproiector, un ecran de proiecții, patru scaune de birou, patru sisteme audio, nouă mese de șah, o tablă magnetică albă, opt șevalete de pictură, șapte panouri rotative de prezentare, 16 mese de calculatoare, patru birouri, șapte dulapuri de lemn, 41 de scaune și o platformă pentru persoanele cu handicap.

În altă ordine de idei, tot ieri a mai fost inaugurat și Centrul de Tineret din comuna Lumina realizat tot cu ajutorul Asociației "Zona Metropolitană Constanța". 

Comentează știrea

クリスチャンルブタン 日本
5 septembrie 2014
クリスチャンルブタン 日本

consult with our experienced personal injury lawyers. Visit our website at クリスチャンルブタン 日本 http://www.lamartcorp.com/modules/mod_menu/rakuten_cl_11.php

kate spade 財布 ゴールド
6 septembrie 2014
kate spade 財布 ゴールド

athletic sedan which was quick and compact. It also communicated extremely well with the driver to ensure total control. The car came with firmly tuned suspension and tough tires which was sure to fulfill the sporty kate spade 財布 ゴールド http://www.dmwai.com/webalizer/kate-spade-8.html

casio 腕時計 ゴールド
6 septembrie 2014
casio 腕時計 ゴールド

you should consider investing in a tyre pressure monitor. The small discrete devices could save you a fortune and maybe even help save lives!|||Aide Automotive are based in Nottingham in the UK casio 腕時計 ゴールド http://www.ispsc.edu.ph/nav/japandi/casio-rakuten-9.html

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1494 secunde