Ce înseamnă dependența de sex

784
Ce înseamnă dependența de sex - dependenta-1406113984.jpg
Există o linie foarte fină între ceea ce unii consideră adecvat din punct de vedere sexual și ceea ce este catalogat ca fiind compulsiv sau obsesiv. Acest lucru este cu atât mai valabil într-o societate unde nevoile sexuale ale unei femei trebuiesc reprimate în ochii lumii, încuranjând un stil manipulativ și obscur. Unele femei merg mai departe de aceste comportamente sancționate de cultură și folosesc sexul ca un mijloc compulsiv de a obține putere și iubire. Ideea de a fi dependentă de dragoste este preferată de femeile cu dependență sexuală deoarece duce cu gândul la nevoia de a fi iubită.


Elementele unei dependențe de sex la femei sunt similare oricărei alte dependențe: compulsivitate, continuare în ciuda consecințelor și obsesie.


Compulsivitatea – Această caracteristică este specifică femeilor care schimbă relațiile pentru a controla fanteziile sexuale. Cedeaza din punct de vedere sexual aproape imediat. Își încalcă mereu promisiunile făcute altora de a înceta cu fanteziile abuzive și comportamentul sexual exagerat. Femeile dependente de sex se folosesc de muncă, relații online, filme, romane pentru a înlocui relațiile intime sănătoase.


Continuarea comportamentului în ciuda consecințelor negative – Atunci când ești dependentă de sex, poți duce o viață intimă dublă: una ascunsă și una liberă.


Dependența de sex poate scădea productivitatea la locul de muncă. Poți avea probleme în relația ta datorită aventurilor constante și timpul petrecut în mod excesiv ocupându-te de activități de natură sexuală. Femeile dependente de sex se simt depresive deoarece nu sunt capabile să își schimbe comportamentul sexual și de multe ori recurg la alcool sau droguri pentru a nu mai simți rușinea vizavi de comportamentul lor.


Se întâmplă ca femeile dependente de sex să scadă foarte mult în greutate când sunt singure și să ia în greutate când sunt într-o relație. În cazurile cele mai extreme, se ajunge la sarcini neplanificate, avorturi, boli cu transmitere sexuale și chiar violență.
Obsesie – Această obsesie se manifestă la nivelul de dorință de a întreține relații sexuale. Femeiele dependente de sex își neglijează familia, relațiile de prietenie și cariera deoarece sunt mereu preocupate de găsirea de noi parteneri sexuali.
Alte caracteristici ale femeilor dependente de sex mai includ: flirtul în exces, o preocupare exagerată pentru aspectul fizic, înfometarea pentru a părea mai slabe și mai atractive, purtarea unor ținute sumare și provocatoare chiar și în cele mai nepotrivite ocazii, operații estetice.


Dependența de sex este, în final, o boală. O femeie care suferă de acest lucru va face avansuri sexuale aproape lipsite de moralitate. Cele căsătorite nu se vor feri de multiple aventuri întreținute concomitent cu mai mulți bărbați. Autosatisfacerea excesivă este tot un semn al dependenței sexuale, la fel cum este schimbul de favoruri sexuale pentru droguri, afecțiune, bani, statut social sau putere.


Foarte multe femei dependente de sex nu au avut un tată care să le arate că există afecțiune ce vine din partea unui bărbat și fără conotații sexuale. Circa 78% dintre femeile dependente de sex au fost abuzate în copilărie. În mod poate bizar, femeile dependente de sex pot avea perioade lungi lipsite de activități sexuale.


Ca să înțelegi mai bine ce simte o persoană dependentă de sex poți să urmărești filmul "Shame" cu Michael Fassbender și Carey Mulligan.(sursa:www. Cosmopolitan.ro)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Iulie 2014
Stire din Life and Style : Cum să refuzi elegant avansurile
Miercuri, 23 Iulie 2014
Stire din Life and Style : Locuri unde trebuie să faci sex
Miercuri, 23 Iulie 2014
Stire din Life and Style : Sex cu lumina aprinsă
Miercuri, 23 Iulie 2014
Stire din Life and Style : Cum păstrezi pasiunea în cuplu
Marţi, 22 Iulie 2014
Stire din Life and Style : Preludiul perfect
Pagina a fost generata in 0.4589 secunde