Ce faci dacă micuțul mănâncă mult

89
Ce faci dacă micuțul mănâncă mult - copilulmananca-1408795478.jpg
Îi servim copilului porții echilibrate, nici prea mari, nici prea mici (uneori avem tendinta să supraestimăm cantitatea de mâncare de care copilul are nevoie), sunt de părere specialiștii Baby.ro. În special pentru alimentele care nu sunt preferate de el, câteva linguri în farfurie sunt mai mult decât suficiente. Porțiile mici sperie mai puțin copilul, pe când porțiile mari încurajează în timp mâncatul în exces și obezitatea.

Nu negociem! Cel mult, putem doar să încurajăm copilul "să mai ia o guriță", dar nu vom pica în capcana negocierii cu el. Pregătim două feluri de mâncare sănătoasă și lăsăm să aleagă pe care din ele îl preferă.

Mâncăm cu toții la masă, nu punem copilul separat, pentru ca el să vadă toată familia la masă, mai ales mâncând mâncare sănătoasă (modelare prin exemplul personal al părintelui). Procedând astfel, copilul va mânca mai multe fructe și legume dacă îi vede pe ceilalți (mai ales copii) că fac acest lucru, așa că profită de ocazia de a-i da să mănânce fructele împreună cu prietenii lui (servindu-i pe toți). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 August 2014
Stire din Life and Style : Așa prepari un smoothie pentru copii
Sâmbătă, 26 Iulie 2014
Stire din Life and Style : Secretele sexuale ale bărbaților
Pagina a fost generata in 0.3582 secunde