Mândrie și… prejudecăți

93
Mândrie și… prejudecăți - foieletonulzileigagniuc4-1485092147.jpg

Articole recomandate

După celebrul "Mândrie și prejudecată" a nu mai puțin celebrei Jane Austen, vin și eu cu un petec de hârtie, că sunt roman și mi-s mândru. Dar și mâhnit de unele rele de la noi...

Uite, ce scriu acum cu stiloul se datorează invenției românului Petrache Poenaru. Stiloul! Partea bună, cu urmași românași, ce-au avut penița ascuțită, mintea iscusită. Dar, vai, câți epigoni, noian de scârța-scârța pe hârtie, cu o așa zisă literatură... (citiți porcărie!)

Apoi, am avut primul oraș din lume iluminat cu petrol lampant (București) și prima rafinărie a petrolului (Ploiești) Fală! Mândrie! Dar, de-ar afla românii de-atunci că azi iluminatul, în mai toate orașele țării, lasă de dorit și că benzina la pompă e cea mai scumpă din Europa, nu că ne-ar lua cu "Huooo!"? Mai mult (de fapt, mai multe), Anghel Saligny a construit cel mai lung pod, la vremea aceea. Azi nu suntem în stare de-o autostradă, de-am ajuns ca-n visele masculilor ce se vor virili: să ne bucurăm de fiecare centimetru în plus!

În domeniul aviației, primii pionieri - Traian Vuia și Henry Coandă! Români de români! Ori, în aste vremuri, atâția politicieni sunt cu capul în nori, în aer, zboară... doar în străinătate și de la un partid la altul... Iar dacă Ion Cantacuzino a fost primul din lume care a descoperit vaccinul antiholeric, actualmente orice demers românesc anticorupție e sortit eșecului! De la mândrie, la... prejudecăți. Ne mai zicând de Nicolae Paulescu, salvatorul a zeci de milioane de oameni, prin insulina descoperită de el. Ca acum, să moară români prin spitale, din alte cauze - bacterii, mizerie, lipsă de aparatură, de medicamente etc.

Pe noi, românii, ne doare, mai ales că... se moare!

L-am avut pe Ilie Năstase, numărul 1 în tenis, pe Nadia Comăneci, nota 10 la gimnastică, pe cel mai longeviv actor pe scena unui teatru - Radu Beligan! Și? Suntem la coada Europei, de râsul țărilor civilizate, cu W.C.- uri în fundul curților și cel mai redus consum de săpun și pastă de dinți. Mândrie? Nu, prejudecăți!

P.S. Drag cititor, există umor exploziv, umor spumant, umor negru. Aici e umor... amar!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
Stire din Fun : Bancuri
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
Stire din Fun : O plimbare prin cimitir
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
Stire din Fun : Bunicul și viagra
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
Stire din Fun : Omuleții  de sub pat
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
Stire din Fun : Mai bine Sida decât cancer
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
Stire din Fun : Horoscop
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
Stire din Fun : Vânător pentru o zi
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
Stire din Fun : Alb sau negru?
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
Stire din Fun : Discuție aprinsă
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2017
Stire din Fun : Când schimbi mașina
Pagina a fost generata in 1.2183 secunde