Ziua Națională, marcată la Constanța cu fulgi de nea și parade militare

622
2
Ziua Națională a României a fost marcată la Constanța, în Piața Ovidiu din Constanța. Au trecut 98 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, iar ziua a fost marcată printr-o paradă militară. Militarii au defilat în formații, pe platoul din fața Muzeului de Istorie Națională. Audiența a fost una însemnată, având în vedere faptul că vremea a fost potrivnică, temperaturile fiind sub 0 grade.

Totuși, constănțenii s-au bucurat de prima ninsoare din acest an, chiar de 1 Decembrie, în timpul evenimentelor. Ziua a început la ora 09.00, cu o depunere de coroane la Cimitirul Militar. La ora 10.00 s-a desfășurat Crosul "1 Decembrie", pe traseul Liceul Internațional - Piața Ovidiu. Între orele 10.30 și 11.00 a avut loc marșul militarilor, care au plecat din fața Prefecturii Constanța și au mărșăluit până în Piața Ovidiu.

"A fost foarte impresionant, mă bucur mereu să văd astfel de activități. Mă cuprind emoții de fiecare dată, de 1 Decembrie", a povestit o constănțeancă. Nu doar constănțenii au fost prezenți în Piața Ovidiu, ci și oameni veniți din Capitală pentru a petrece Ziua Națională a României la malul mării. "Am venit de la București, am ajuns la Constanța de ieri. Este pentru prima dată când sărbătoresc 1 Decembrie la Constanța. Este frig, dar mă bucur că am făcut această alegere", a afirmat o altă femeie.

La evenimente au participat reprezentanții autorităților locale, în frunte cu Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea", cât și ai jandarmilor constănțeni. În ziua de 1 Decembrie a fost intrarea liberă la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, Muzeul de Artă Populară, Muzeul Marinei Române și Muzeul Militar Național "Regele Ferdinand I".

Cum au sărbătorit Ziua Națională elevii și profesorii constănțeni

Școala Gimnazială nr. 33 "Anghel Saligny" și Școala Gimnazială nr. 8 au organizat, în cadrul proiectului "Imagine și simbol în arta românească", concursul de arte vizuale "Portul popular în zi de sărbătoare". În competiție au participat 30 de instituții de învățământ și 250 elevi din județ. Concursul de arte vizuale a încurajat și promovat creațiile deosebite ale elevilor din unitățile de învățământ participante, prin organizarea unei expo-ziții cu lucrările premiate în Școala Gimnazială nr. 33 "Anghel Saligny".

v v v

Clasa a IV-a D a Școlii Gimnaziale nr. 30 "Gheorghe Țițeica" a organizat, la sediul Bibliotecii Județene "I.N. Roman", un program artistic pe care l-a prezentat în holul instituției de cultură, gazda perfectă întotdeauna pentru evenimente de suflet.

La sfârșitul activității, coordonate de Marioara Pelican, două momente impresionante au încununat evenimentul: elevii, angajații bibliotecii, părinții invitați la spectacol și organizatoarea s-au prins într-o horă ce a umplut de veselie pe fiecare dintre participanți, iar una dintre școlărițe a dăruit Bibliotecii Județene o icoană pe sticlă pictată de ea, înfățișându-l pe Sfântul Andrei.

v v v

Activitatea organizată la Colegiul Agricol Poarta Albă s-a desfășurat pe parcursul a două ore. Programul a debutat cu un moment artistic deosebit susținut de elevii clasei a IV-a, sub îndrumarea învățător Livia Dumitrache. Elevii clasei a VII-a, coordonați de profesor Sanda Stîngă, și-au manifestat mândria de a fi români printr-o expoziție de desene, urmată de un material Power-Point dedicat Zilei Naționale a Ro-mâniei.

La activitate au participat părinți, cadre didactice și directorul instituției de învățământ, prof. ing. Anghelina Târnă.

v v v

Startul evenimentelor programate la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" a fost dat de profesorii catedrei de Limbă și comunicare, prof. Cornelia Babu și prof. Daniela Simion, care împreună cu elevii au realizat o expoziție de planșe tematice. Sărbătoarea a continuat în sala de festivități a liceului unde a avut loc spectacolul muzical artistic "La Mulți Ani, România!", parte din proiectul "Cunoscând istoria, ne cinstim eroii" și a fost coordonată de prof. Mariana Ștefan, având colaboratori Consiliul Elevilor, prof. Elena Basa, prof. Elena Trache, prof. Gabriel Popescu și prof. Eugen Corbeanu.

v v v

Cu mic, cu mare, elevii Școlii Gim-naziale nr. 16 "M.I. Dobrogianu" au desfășurat o activitate emoționantă. Clasele pregătitoare au confecționat stegulețe și au cântat și au dansat în ritm de sărbătoare, elevii claselor I ne-au încântat privirile și inimile cu produsele lor, clasele a II-a au gătit dulce românește și au conturat harta României, clasele a III-a au vizionat filme și au cântat cântece patriotice, iar clasele a IV-a au organizat frumoase șezători cu produse tradiționale românești. La această activitate au luat parte și copiii preșcolari din Grădinița Năsturel.

Comentează știrea

Liviu Chilian
2 decembrie 2016
Noaptea Neagră Antinațională a Rromarlaniei bizdicilor militarati

"Militaratul Rromarlan e vârcolacul etern ce roade fibra Romanismului"(proverb românesc). In 1913, militaratii viitori Rromarlani au ucis 30000 de flăcăi Rumani pe care i'au smuls de la secera si trimis in Bulgaria. Au murit in chinuri groaznice. De holera. Printre ei, si străbunicul meu matern. In primul resbel mondial, armatarata Rromarlana, a carei "înzestrare si înarmare" fuseseră date in ghearele Zsidanilor Satanici, a ucis 800000 de feciori Rumani si adus Ocupantul in Țara. In al doilea resbel mondial, armatarata Rromarlana a ucis un milion de țărani Rumani si distrus România Mare creată de Opincari. In Decembrie'nsangerat, aceiași militarati Rromarlani au trădat si ucis boborul, la început, apoi si'au trădat si ciopârțit Titanul Gagautz. In coMuism, militaratii au fost vârcolacii ceaușiști ce au terorizat sulimea. Din armatarata au fost recrutați si seKuristii. Împreuna, militaratii si seKuristii au format Burghezia Roșie. Acum, vedem, alături de "biserika", militaratii si popii sunt garanții kkpIUDAlismului ultracleptomaniac! Tragedia Romanismului continua. Militaratii au adus pe pământul sfânt Românesc, cel mai ODIOS-SANGUINAR Ocupant din istoria noastră nedreapta. Jewnglishadistul-Amerikknar e rahatbiciul Satanei pe pământ! Iar militaratii Romarlani se gudura la picioarele lui, in aplauzele sulimii ce plescaie ingurgitand...kkrnati si sugand, cu paiu', licariciul Amerikknar. Huuooo! Huuoooo!

Liviu Chilian
2 decembrie 2016
Trădarea Romanismului! Numele tău e Armatarata Bizdicilor Rromarlani

in 1907, militaratii Rromarlani au măcelărit 11000 de Rumani si Vecini. Cel mai sângeros militarat a fost un anume Ion Antonescu, artilerist ce a tras cu tunul in bieții țărani. In primul resbel, militaratii Rromarlani au trădat de DOUA ORI!! In al doilea resbel au trădat numai odată. Personal, nu pot sa'mi explic de ce Rromarlania are nevoie de vârcolaci-paraziți-sanguinari militarati?! Ce "apăra" bizdicii boeri? "Patria"? Ce patrie! Bantustanul atemporal nu poate fi numit patrie! Patria nu'si alunga fiii, pen'ca 0,15% sa înnebunească in decadenta! Patria nu'si extermina poporul! Pen'ca așa e...cool. Așa vor kkpIUDAlistii globalisti! In 25 de ani "patria" kkpIUDAlista a pierdut 5 milioane de...patrioți. Știți de ce au fost exterminați Romanii?' Pt ca militaratii...gușați sa aibe pensii...speciale. Aleluia!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6888 secunde