Zeci de mașini sparte de puștani, în Constanța

229
1
Zeci de mașini sparte  de puștani, în Constanța - zecidemasinisparteconstanta-1409156612.jpg

Articole de la același autor

r Polițiștii spun că minorii sparg o mașină chiar și pentru un pachet de țigări. Dar în cele mai multe cazuri, nu fură nimic, doar produc distrugeri


Aproape că nu trece zi în care infractorii minori să nu comită o spargere, în municipiul Constanța. Iar "preferința" lor sunt autoturismele. De altfel, după cum ne-a declarat inspector Florin Călin, din cadrul Compartimentului Trafic și Furturi de Auto, din cadrul Serviciului Investigații Criminale al Poliției Constanța, "minorii nu au nicio preferință pentru marcă sau alte caracteristici ale mașinii, iau la rând autoturismele, le încearcă ușile sau le sparg geamurile, dacă văd ceva în interior". "Dar nu neapărat, au fost situații când au spart un autoturism pentru un pachet de țigări! În ultima perioadă cazurile cu adulți care au comis furturi din autoturisme au fost rare, majoritatea autorilor sunt minorii", a adăugat polițistul. 
Iar, după cum s-au plâns colegii acestuia, o parte dintre acești minori nici nu există în evidența Stării Civile, nefiind înregistrați la naștere, motiv pentru care și anchetele polițiștilor sunt mai îndelungate. 
Ieri, polițiștii Secției 2 au organizat o acțiune pentru combaterea furturilor din autoturisme, așa că între orele 6,30 și 8,30 au ieșit pe străzi, în căutarea puștanilor despre care aveau informații că ar comite astfel de fapte. Au depistat patru minori, cu vârste cuprinse între 14 și 15 ani. Despre trei dintre ei, polițiștii susțin că sunt suspecți că au spart într-o singură noapte (în 23 spre 24 iulie), 11 mașini: din patru dintre acestea au furat un radio-cd, un GPS, un DVD, un laptop și un aparat foto, iar celorlalte șapte doar le-au provocat distrugeri, căci nu au găsit nimic de furat (!). 
De asemenea, cel de-al patrulea minor, de 15 ani, este suspectat că a spart, pe 13 august, patru mașini - dintr-una a furat bunuri, celorlalte trei doar le-a provocat distrugeri, respectiv le-a spart geamurile. 
Tot ieri, polițiștii Secției 2 au depistat trei puștani, tot de 14 și 15 ani, la doar câteva minute după ce spărseseră geamul unei mașini de pe strada Soveja, fără a fura nimic. 
Toți suspecții sunt anchetați în libertate pentru faptele de care sunt acuzați. 


Comentează știrea

George
28 august 2014
Pana cand?

Pai daca nu exista....hm... batuti bine, si daca esti prins ca ii bati....pe cine ai batut? ca nu exista.Corect? Nu trebuie sa ne mai adresam politiei pt ca oricum nu au ce face daca ii prind. Dreptate sa ne facem singuri....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9767 secunde