Vrei să fii agent secret? SRI și SIE fac angajări

6950
4
Vrei să fii agent secret? SRI și SIE fac angajări - sri-1326397638.jpg
SRI a început înscrierile atât pentru studiile universitare de licență, cât și cele de masterat organizate de Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul". Înscrierile pentru ambele forme de educație se desfășoară între 9 ianuarie și 15 februarie 2012. Facultatea de Informații scoate la concurs două specializări, "Psihologie-informații" și "Studii de securitate și informații", iar examenele pentru această formă de învățământ se vor desfășura între 16 și 20 iulie.

Cei care doresc să participe la concursul de admitere trebuie să îndeplinească, printre altele, următoarele condiții: să aibă vârsta de până în 23 de ani împliniți în 2012, cetățenie română, domiciliul stabil în România, să fie absolvenți de liceu, să fi avut mediile la purtare anuale minimum 8 și media minimă la examenul de bacalaureat 7. Nota finală se calculează în felul următor: medie bacalaureat 5%, punctaj obținut la testul de inteligență 40%, nota la prima probă scrisă 35% și nota la a doua probă scrisă 20%.

Masteratul care te face ofițer SRI

Tinerii care au terminat deja o facultate și vor să ajungă ofițeri SRI se pot înscrie la studiile universitare de masterat în specializările "Intelligence și securitate națională" și "Analiză de Intelligence". "Candidații declarați "Admis" vor fi încadrați în Serviciul Român de Informații, urmând ca prin cursurile menționate să dobândească în plan profesional competențele necesare exercitării atribuțiilor de ofițeri de informații operativi, respectiv ofițeri de informații analiști", se menționează pe site-ul Serviciului Român de Informații.

Cum angajează SIE

În ceea ce privește Serviciului de Informații Externe, încadrările se fac doar în mod direct, neexistând cursuri universitare de licență sau masterat. Oferta de angajare a SIE cuprinde patru domenii de activitate: operativ, analiză-sinteză, specialiști și pază.

Cei care își doresc să fie angajați operativi SIE trebuie să fie absolvenți cu licență ai unor instituții de învățământ superior acreditate și vârsta de maximum 35 de ani. Expri-marea fluentă într-o limbă de circulație internațională este obligatorie, iar cunoștințele de limbi străine rare reprezintă un avantaj. Disponibilitatea de a lucra în străinătate este obligatorie, iar timpul de lucru este flexibil. În ceea ce privește specialiștii SIE, recrutarea și selecția se reali-zează în funcție de existența unor posturi vacante în Serviciu și are la bază performanțele universitare, licențele și acreditările deținute, precum și experiența profesională acumulată în domeniul de specialitate.

Pentru domeniul pază, candidații trebuie să aibă doar liceul terminat, vârsta maximă de 30 de ani și o înălțime minimă de 1,70 metri. Pentru a ocupa un post în acest domeniu, candidații trebuie să aibă memorie vizuală, o bună percepție a spațiului și timpului, aptitudini de comunicare, capacitate de a evalua și lua decizii, viteză bună de reacție și minime abilități tehnice. Disponibilitatea de a lucra în exterior este obligatorie.


Comentează știrea

rosu
21 ianuarie 2012
ASI VREA SA MA angajez

daca am 31 de ani si termin academia de marina,pa pot incadra sa ma angajez

Sergiu
23 aprilie 2012
Prostii !!

Acest titlu este eronat. Angajarile la SRI nu au absolut nicio legatura cu meseria de agent secret. Ceea ce cauta ei sunt specialisti in programare in Java, in special sa stii baze de date. Am fost la un astfel de interviu, si m-am desumflat rapid. M-au intrebat daca stiu java, pentru ca ei asta cauta. Le-am zis ca nu, si in 3 minute s-a terminat interviul. Nu vreau sa mai precizez ca am mers si 250 km pana in Bucuresti la sediul SRI.

Ciotau Andrei
11 septembrie 2013
INTERES

Buna ziua , as vrea sa stiu daca am 21 de ani si vreau sa fac parte din echipa , cand pot sa ma prezint pentru a imi depunde dosarul si pentru a sustine examenul

popescu florentin catalin
30 decembrie 2015
agent secret

Caut un loc de munca serios si de foarte lunga durata. Am ales sa fiu agent SRI ca am abilitatile necesare

Articole pe aceeași temă

Marţi, 13 Decembrie 2011
Stire din Social : Mai puține angajări în 2012
Sâmbătă, 03 Decembrie 2011
Stire din Economie : Facebook face angajări
Pagina a fost generata in 0.4257 secunde