Vrei să fii agent secret? SRI face înscrieri

1911
4
Vrei să fii agent secret? SRI face înscrieri - vreisadeviispionsri-1389793104.jpg

Articole de la același autor

Serviciul Român de Informații a început înscrierile atât pentru studiile universitare de licență, cât și cele de masterat organizate de Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul". Înscrierile pentru ambele forme de educație au început pe 15 ianuarie și se încheie pe 28 februarie.


Cei care doresc să participe la concursul de admitere trebuie să îndeplinească, printre altele, următoarele condiții: "să aibă vârsta de până în 23 de ani împliniți în 2013, cetățenie română, domiciliul stabil în România, să fie absolvenți de liceu, să fi avut mediile la purtare anuale minimum 8 și media minimă la examenul de bacalaureat 7, nu au repetat, în timpul liceului, unul sau mai mulți ani de studiu, din motive imputabile, sunt "apți medical" conform baremelor stabilite de Serviciul Român, acceptă, în situația în care vor fi declarați "Admis", interzicerea ori restrângerea exercitării unor drepturi și libertăți cetățenești prevăzute de legislația în vigoare".


În ce constă evaluarea 
Evaluarea constă în mai multe probe. Astfel, candidatul va trece printr-o serie de probe eliminatorii: interviu de selecție, evaluare psihologică, test de inteligență și examinare medicală. După aceste probe, urmează o altă serie de probe eliminatorii: proba pentru stabilirea nivelului de cunoaștere a unei limbi străine, determinarea aptitudinilor fizice și proba de creativitate. Dacă le-ați trecut și pe acestea, urmează examenele teoretice. Astfel, pentru specializarea Psihologie-Informații, veți da examen la psihologie și la limba și literatura română. Sunt disponibile 18 locuri, dintre care 12 pentru băieți și șase pentru fete. Pentru specializarea Studii de securitate și informații, prima probă este la limba și literatura română și cea de-a doua, la istorie. Sunt disponibile 12 locuri, dintre care opt pentru băieți și patru pentru fete.




Masteratul care te face ofițer SRI 
Tinerii care au terminat deja o facultate și vor să ajungă ofițeri SRI se pot înscrie la studiile universitare de masterat în specializările "Intelligence și securitate națională" și "Analiză de Intelligence". 
Candidații declarați "Admis" vor fi încadrați în Serviciul Român de Informații, urmând ca prin cursurile menționate să dobândească în plan profe-sional competențele necesare exercitării atribuțiilor de ofițeri de informații operativi, respectiv ofițeri de informații analiști. 
Anul acesta, la concurs sunt scoase 25 de locuri la specializarea "Intelligence și securitate națională", dintre care 18 bărbați și șapte femei. La specializarea "Analiză de Intelligence" sunt disponibile 10 locuri, dintre care cinci bărbați și cinci femei. 
Pe întreaga desfășurare a programului, cursanții vor avea statut de angajați ai Serviciului Român de Informații. 


Comentează știrea

behehe
16 ianuarie 2014
agentii secreti

sunt la SIE... SRI le are cu turnatorii, povocatorii, raspandacii... nici ei nu mai stiu cu ce se ocupa, cand se declara asemanatori cu FBI. (FBI este doar politie, dar la nivel federal; peste politia locala.) mai bine ar fi impartiti intre SIE si SPP . Doar grupa antitero sa ramina, subordonata SPP. Oricum , nu au voie sa fie si executive. Ei doar cu microfoanele si turnatoria, dupa care dau informatia la Parchet, Politie etc...

Lite
16 ianuarie 2014
b

In structurile astea sunt in proportie de 95% angajati copii sec.uristilor de pe vremea lui Ceausescu. Mentalitatea este aceasi cu cea de dinainte de '89 si nu e nicio sansa sa se schimbe.

romania
16 ianuarie 2014
romania nu este sri

Romania nu este reprezentata in niciun fel de gasca de securisti ascunsi sub umbrela sri...interceptarea telefoanelor si montarea microfoanelor, culegerea de informatii, chipurile in numele sigurantei nationale!,cat si alte nenumarate metode specifice activitatilor mai degraba kgb-iste (stiute numai de cei din gasca securista) nu au alt rol decat de instituire si intimidarii in randul oamenilor...normali,a terorii si bineinteles. scopul unic ptr care servesc...patria este atragerea de foloase intereselor personale(in principal materiale) -o simpla evaluare sau mai bine zis re-evaluare, va scoate la iveala aceeasi gasca care se ocupa pe vremuri, nu demult apuse, de bunastarea si siguranta poporului roman... Suntem singurul stat din fostul bloc comunist unde fosti tortionari nu au primit niciun fel de pedeapsa, ba mai mult! au fost reorientati si re-folositi ptr aceleasi cauze"nobile"! Singura sansa ptr o reabilitare morala a acestei institutii este sa inceapa publicarea listelor cu cei care au facut parte din vechiul aparat represiv si in plus si numele cu odraslele/rudele inregimentate in actuala Securitate. Dormi linistit securitatea!, pardon sri vegheaza ptr tine! Numai ei stiu de ce!

io
10 august 2014
despre

tine minte nepotismul si examenele falsificate sunt la rang inalt!Daca nu te numesti cum trebuie nu intri.Pentru mine 0 ca institutie,dezamagit total...

Răspuns la: romania nu este sri
Adăugat de : romania, 16 ianuarie 2014
Romania nu este reprezentata in niciun fel de gasca de securisti ascunsi sub umbrela sri...interceptarea telefoanelor si montarea microfoanelor...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.554 secunde