Vrei să devii polițist? Acum este timpul să iei o decizie!

2022
2
Vrei să devii polițist? Acum este timpul să iei o decizie! - vreisa-1494766851.jpg
Inspectoratul General al Poliției Române suferă de un deficit extrem de important de personal. 


Pe plan local, în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, există peste 200 de funcții vacante de ofițer, agent și personal contractual, în condițiile în care peste 150 de polițiști s-au pensionat de-a lungul anului 2016.


În ciuda nevoii extrem de mare de personal, nu există informații despre scoaterea la concurs a unor posturi din sursă externă, doritorii având la dispo-ziție doar încadrările din sursă internă.

În statul de organizare al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța sunt prevăzute peste 1.500 de funcții de ofițer de poliție, agent de poliție și personal contractual. Dintre aceste funcții, 254 sunt vacante și ar trebui să fie ocupate fie de la Academia și Școlile de poliție, fie prin încadrare din sursă externă. La nivelul Poliției municipiului Constanța, 76 de funcții de ofițer de poliție, agent de poliție și personal contractual sunt vacante.

S-a ajuns în această situație și pentru că nu au fost luate măsuri pentru acoperirea celor 167 de polițiști care și-au încetat raporturile de serviciu, prin pensionare, adică 40 de ofițeri și 127 de agenți, care s-au pensionat în anul 2016. În cursul anului trecut, au fost încadrați din sursă internă șapte ofițeri de poliție și 25 de agenți de poliție, absolvenți ai instituțiilor de învățământ ale MAI. De asemenea, au fost încadrați din sursă externă 50 de agenți de poliție și 11 salariați civili. Chiar și așa, numărul polițiștilor încadrați nu acoperă nici pe jumătate deficitul existent în IPJ Constanța. 


v v v


Cei care vor să urmeze o carieră de ofițer de poliție mai au doar două săptămâni pentru a se înscrie la concursul de admitere la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza". Cei care vor să se înscrie la școlile de poliție pot depune cereri până la data de 21 iulie.

Până la data de 26 mai, se pot de-pune cererile de înscriere a candidaților pentru concursul de admitere la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", la structurile teritoriale de resurse umane din cadrul inspectoratelor de poliție județene, respectiv Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, în funcție de locul de domiciliu înscris în cartea de identitate. Pentru admiterea la școlile de poliție, candidații pot depune cereri de înscriere până la data de 21 iulie, tot la unitățile teritoriale de poliție.

Dacă sunteți interesat de cariera de polițist, vă puteți înscrie pe unul dintre cele 1.109 locuri disponibile la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" București, Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina, Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" Cluj-Napoca. 


Comentează știrea

a-mirabilis
15 mai 2017
coercitie

O mare curiozitate post-decembrista in etapa de efervescenta democratica si emulatie europeana.Scade numarul locurilor de munca in aproape toate sectoarele economiei si creste numarul locurilor de munca in institutiilor coercitive ale Romaniei.;armata,politie,jandarmerie,SPP,informatii,contrainformatii,SRI.Daca guvernantii se plang ca raportul angajati -pensionari face ca pensiile sa mearga in carje,de ce nu se pune problema si in raportul dintre cei care lucreaza in sfera producerii de valori si,birocrati , fortele de coercitie?

Constantean
15 mai 2017
Nu numai..

peste cativa anii o sa fie deficit de forta de munca din cauza natalitatii scazute.Atunci o sa fiesi mai nasol.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6953 secunde