Virusul Zika: Transfuziile de sânge, restricționate

99
Virusul Zika: Transfuziile de sânge, restricționate - zika-1454917536.jpg

Articole recomandate

Pentru a preveni răspândirea virusului Zika, turiștii care se întorc în Franța din zonele de răspândire a virusului Zika nu vor putea dona sânge decât după 28 de zile de la întoarcerea lor pentru a evita riscul transmiterii virusului prin transfuziile de sânge.

Anunțul a fost făcut de către ministrul francez al Sănătății, Marisol Touraine, care a adăugat și că, în Franța, 18 cazuri de febră Zika au fost înregistrate în rândul turiștilor, conform mediafax.ro.

Zika a fost declarată urgență medicală globală săptămâna trecută de Organizația Mondială a Sănătății, după ce tot mai multe cazuri s-au înregistrat în America. Decizia de a restricționa donarea de sânge în Franța vine după ce Brazilia a anunțat săptămâna trecută că a înregistrat două cazuri de transmitere a virusului Zika prin transfuzii de sânge care proveneau de la donatori infectați.

Virusul se transmite, de regulă, prin înțepătura țânțarilor din special Aedes. Recent, specialiștii au anunțat, însă, că o persoană din Dallas a fost infectată cu virusul Zika după ce a întreținut relații sexuale cu o altă persoană care a călătorit în Venezuela, unde virusul este prezent și se răspândește.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2539 secunde