Video VIDEO. Zeci de copii și adulți, salvați de polițiștii de frontieră de pe o barcă gonflabilă din Marea Egee

316
VIDEO. Zeci de copii și adulți, salvați de polițiștii de frontieră de pe o barcă gonflabilă din Marea Egee - barca1442733750-1461755776.jpg
Polițiștii de frontieră de pe nava MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflată în misiune în Grecia, au salvat 67 persoane, dintre care 26 copii, care se aflau pe o barcă gonflabilă de mici dimensiuni, în Marea Egee. 


Astăzi de dimineață, în jurul orei 06:00, polițiștii de frontieră aflați în misiune de supraveghere a frontierelor externe ale Uniunii Europene au observat, cu ajutorul camerei de supraveghere de la bord, în largul Mării Egee, o ambarcațiune de mici dimensiuni, pe care se aflau peste 60 de persoane, copii și adulți. În jurul orei 06:20, nava MAI a ajuns în apropierea ambarcațiunii gonflabile și în urma evaluării situației de la fața locului (temperatură scăzută, supraaglomerarea bărcii și riscul iminent de a se scufunda), polițiștii de frontieră români au decis ca persoanele să fie aduse la bord. 


Astfel, toate cele 67 persoane, 26 copii, 12 femei și 29 bărbați, au fost transbordate la bordul navei poliției de frontieră, unde au pus în aplicare procedurile specifice în astfel de cazuri, oferindu-le acestora asistență, primul ajutor și hrană. Persoanele în cauză au fost transportate în portul din Chios și predate autorităților grecești, pentru efectuarea procedurilor specifice. La finalizarea acțiunii, nava MAI 1104 și-a reluat misiunea în cadrul operațiunii Frontex.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5244 secunde