Video VIDEO. Stațiunea Mamaia a intrat în sezonul "liniuțelor". Polițiștii rutieri vânează beizadelele cu bolizi

800
5

Articole de la același autor

Cum a venit vremea frumoasă, șoferii teribiliști din Constanța au început să-și ambaleze motoarele. Și ce alt loc este mai potrivit în această perioadă decât stațiunea Mamaia pentru a face "liniuțe" cu prietenii. Totuși, trebuie să știți că dacă vă plac astfel de "sporturi" extreme vă veți alege cu dosar penal și veți rămâne, bineînțeles, fără permisul de conducere. 


Un fenomen îngrijorător ia amploare, cu fiecare zi care trece, pe străzile din Constanța. Este vorba despre participările la concursuri sau întreceri, așa numitele "liniuțe". Pentru că încă nu este aglomerată, stațiunea Mamaia face deliciul tinerilor care se adună, mai ales în serile de la sfârșitul săptămânii și se întrec, spre încântarea prietenilor care le dau startul și așteaptă să vadă a cui mașină este mai puternică. Dacă unii concurenți au mașini de lux de zeci și sute de mii de euro, alții au autoturisme modeste, însă le modifică motoarele și le tunează în fel și chip pentru a prinde viteză cât mai mare. 


La sfârșitul săptămânii trecute, mai mulți tineri au ajuns să dea cu subsemnatul în fața oamenilor legii după ce s-au întrecut în stațiunea Mamaia. Imaginile au fost surprinse de un trecător, care a și filmat "liniuțele", filmări care au ajuns și la ochii anchetatorilor. Scenele au fost filmate în zona Butoaie în jurul orelor miezului nopții. Dacă se va stabili că au fost vinovați, tinerii riscă chiar și închisoarea. 


Până la un an de închisoare 
Polițiștii constănțeni avertizează că cei care vor fi prinși făcând "liniuțe" vor fi trași la răspundere, asta pentru că fapta este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea. Astfel, dacă faceți curse vă veți alege cu dosar penal, iar permisul de conducere vă va fi reținut. Oamenii legii avertizează că nimeni nu va fi iertat. De-a lungul timpului, viteza și teribilismul șoferilor au dus la carnagiu pe străzile din Constanța. "Participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepsește cu închisoarea de la trei luni la un an sau cu amendă", a precizat subcomisarul Carmen Șerbănescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanța. 


Polițist băgat în spital din cauza "liniuțelor"
Din cauza curselor de mașini au avut loc adevărate tragedii pe străzile din municipiul Constanța. În 2007, patru tineri au ars de vii în mașină, în stațiunea Mamaia, din cauza fenomenului curselor ilegale de mașini, când un Porsche s-a luat la întrecere cu un alt autoturism, iar viteza la care s-a produs impactul depășea lejer 200 km/h. Polițiștii spuneau, la acea dată, că este cel mai grav accident produs în ultimii zeci de ani.


În urmă cu aproximativ doi ani, un polițist rutier care oprise în trafic două autoturisme, pe strada Industrială, și discuta cu unul dintre șoferi, a văzut o altă mașină care se apropia în viteză. Agentul a reacționat imediat și i-a făcut semn șoferului să oprească. Văzând că acesta nu încetinește, polițistul a încercat să se ferească, dar șoferul l-a acroșat și l-a trântit la pământ. Culmea, șoferul le-a declarat oamenilor legii că nu l-a văzut pe polițist. 


Tot pe strada Industrială, anul trecut, doi adolescenți de 14, respectiv 17 ani și-au pierdut viața după ce veniseră să urmărească cursele de mașini organizate în zonă săptămânal. Din nefericire, au ajuns chiar în mijlocul unei "liniuțe", iar șoferii care se întreceau nu au mai putut reacționa și astfel s-a produs impactul. 


Comentează știrea

anonim
16 aprilie 2015
obiectez

Jurnalistii astia facuti la fara-frecventa ar trebui sa se documenteze inainte de a face un articol. Despre accidentul din 2007 s-a vorbit mult;dar prost. Doar cei care au fost acolo stiu cu exactitate daca se faceau "liniute" sau nu (a se vedea accidentul din ziua de Paste anul 2014, de care s-a zis lafel). Documentati-va bai !!!

Lupsa
16 aprilie 2015
oferta

Îndoielile, temerile, pesimismul și gândurile negative otrăvesc sursa vieții. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]

Tavi
16 aprilie 2015
Ceva nou

Mai este putin pina intram in etapa a-2-a."Cea mai buna cale pentru a-ti indeplini visele este sa te trezesti"zice PAUL VALERY.Timp de lucru in functie de propriile posibilitati. Nu este necesara experienta.Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.(Contactati-ma doar pe e-mail). Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice,cereti detalii "PROIECT" la adresa de email: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate!

cristina
16 aprilie 2015

Lucru pentru toti, simplu si repede! Suntem un fenomen in continua crestere! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Andrei
16 aprilie 2015
Munceste de acasa!

Deschide o afacere in FRANCIZA ALTERNATIVA . Fara a necesita cunostinte avansate IT. Se lucreaza de acasa, part-time. Fii propriul tau sef. Minim 18 ani. Cu perseverenta, poti obtine 300 Euro lunar sau chiar mai mult. Instruire GRATUITA. Trimite INFO la: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Marţi, 14 Aprilie 2015
Stire din Eveniment : Șoferi, atenție! ANUNȚ IMPORTANT
Pagina a fost generata in 0.4006 secunde