Video VIDEO / Pentru unii mumă, pentru alții ciumă! Polițiștii care încalcă legea, acoperiți de IPJ Constanța

3892
5
Cine-i amendează pe cei care ar trebui să aplice legea? Asta se întreabă un șofer constănțean care a surprins un echipaj al Serviciului Rutier Constanța, în orașul Ovidiu, care a trecut cu vederea o încălcare a liniei duble continue, pentru ca, în scurt timp, polițiștii să facă același lucru. Cel care a surprins întreaga scenă a cerut explicații Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Conducerea IPJ Constanța i-a răspuns că ceea ce a văzut nu s-a întâmplat în realitate și că nu a fost săvârșită vreo abatere, asta deși imaginile dovedesc contrariul.

La sfârșitul lunii aprilie, un șofer și un echipaj al Poliției au fost filmați în timp ce se "întreceau" în contravenții rutiere, în orașul Ovidiu. Șoferul din autoturismul aflat chiar în fața polițiștilor constănțeni a încălcat linia dublă continuă pentru a efectua virajul la stânga. Fără a băga în seamă încălcarea legii, agenții au încălcat la rândul lor marcajul dublu continuu, asta deși la câțiva zeci de metri distanță se afla un sens giratoriu.

Din spirit civic, Radu Lupu, cel care a surprins întreaga scenă, nu a preferat să treacă cu vederea evenimentul și a înaintat o petiție Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, pentru a încerca să afle o explicație pentru ceea ce văzuse. Răspunsul avea să-l surprindă!

"Având în vedere faptul că în trafic faptele de natură contravențională se produc cu mare rapiditate, aceștia, în mod obiectiv, nu au întotdeauna posibilitatea sancționării tuturor abaterilor care se comit. Vă comunicăm că, din verificările efectuate cu privire la aspectele la care ați făcut referire, în contextul legislativ instituit de OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, am constatat din materialul administrat că nu au rezultat elemente cu privire la săvârșirea vreunei abateri de către polițiștii din echipajul indicat de dumneavoastră", se arată în răspunsul primit de constănțean, semnat de comisarul șef Mircea Vizitiu, șeful IPJ Constanța, și comisarul șef Ovidiu Zamfir, șeful Biroului Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

În finalul răspunsului, constăn-țeanul a primit și mulțumiri pentru vigilența și spiritul civic cu care a semnalat situația constatată, fiind asigurat în continuare de "sprijinul și receptivitatea în rezolvarea problemelor".

v v v

Radu Lupu s-a declarat extrem de dezamăgit de explicațiile primite, având impresia că astfel de "mărunțișuri" ar fi tratate în mod superficial și chiar trecute cu vederea de Controlul Intern și conducerea IPJ Constanța.

"Mi-au lăsat senzația că o mână se spală pe alta, iar faptele din videoclip nu au nicio legătură cu ceea ce se invocă în răspuns. Nu este vorba nici de rapiditatea desfășurării evenimentelor, nici de vreo misiune urgentă a echipajului, atât timp cât semnalele acustice și luminoase nu erau în funcțiune. Cel mai mult m-a deranjat faptul că șoferul care a încălcat legea nu a fost sancționat", a declarat, pentru "Cuget Liber", Radu Lupu. 

Comentează știrea

Gicu
5 mai 2017
Pentru unii muma pentru alții ciuma

Am impresia că dnu.Radu Lupu a fost sancționat de către agenții de la poliția rutieră și e normal sa ii urască intr-un fel sau altul. Aaaaa...sau poate agenții de la poliția rutieră trebuia să se duca la sediul IPJ sa ceara aprobarea sa poată opri contravenientul respectiv până iese din tara....așa cum alții citesc toate bălăriile pe net și de dau zmei...nu dnu.Lupu?!Căci tu daca ești bătut,tâlhărit sau înjunghiat în plină stradă polițiștii trebuie sa parcurga cei 100 m ai tai și după aceea să vina sa te salveze pe tine prietene drag

Poate n-ati stiut
5 mai 2017
Despre militienii constanteni

Unii sunt aroganti,puturosi,spagari si prost pregatiti.Militia constanteana reactioneaza imediat numai daca reclami sange pe pereti,sange pe clanta usii,morti lipiti de asfalt,pistol in trafic sau daca-i injuri de mama.In rest sunt baieti "cuminti",linistiti la locul lor,oameni "de comitet",se ajuta intre ei.De ce sa se complice ei cu reclamatii de la "prosti" ? Viata e frumoasa in uniforma statului. Cand depui o reclamatie la ei,primul lor gand este sa ti-o respinga,sa nu-ti inregistreze plangerea.Se fac ca nu pricep ce ai reclamat.Unul ma intreba pe mine ce prevede legea aia care am invocat-o eu in reclamatie.Militianul ma verifica daca stiu eu legea.Militianul a vrut sa stie daca sunt mai prost sau mai destept ca el.Poate,poate renunt sa mai cer numar de inregistrare,poate ma razgandesc,poate ma las pagubas.Este infiorator,am fost pe scolo.Mai bine va muscati limba.O sa revin.

Vali
5 mai 2017
Natia noastră

Esti pierdut prietene, esti pierdut...de aceea nu ne mai facem noi bine că natie...

Rapidul nu moare !!!
5 mai 2017
Rapidul nu moare !!!

Politia are voie ! Atunci de ce preoti ne spun sa nu furam si eu fura, medici sa nu fumam si ei fumeaza !

catalin
5 mai 2017
Pentru D-nu cu spirit xivic

Dumneata domnule cu spirit civic iti faci impresia ca esti atit de corect?nu ai făcut niciodata nimic?ar trebui sa iti vezi de treaba ta sa nu mai fi asa reclamangiu ca nu rezolvi nimic

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4439 secunde