Video VIDEO. Șofer de maxi-taxi, filmat în timp ce fuma la volan, în fața a doi elevi de gimnaziu

3261
2
VIDEO. Șofer de maxi-taxi, filmat în timp ce fuma  la volan, în fața a doi elevi de gimnaziu - soferde-1481044658.jpg
Străini de normele rutiere și ale bunului simț, majoritatea șoferilor de maxi-taxi, se comportă în microbuz ca pe propria moșie. Obișnuiți să nu ofere bilet decât atunci când sunt controale sau când li se cere, acest tip de șoferi a trecut la un alt nivel de nesimțire. Un călător constănțean a filmat un șofer de microbuz, de pe linia 310 din Constanța, în timp ce "savura" liniștit o țigară, în timp ce în spatele lui doi elevi erau vizibil afectați de fum. Dincolo de lipsa bunului simț, legea interzice ca șoferii să poată fuma în timp ce conduc.

Un astfel de șofer, care ignoră legislația și confortul călătorilor, riscă o amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei, dacă este prins de polițiștii rutieri fumând în trafic. "Potrivit Legii 15/2016, șoferul poate fi amendat ca persoană fizică, dacă este surprins fumând în microbuz. Amenda pentru o astfel de contravenție este cuprinsă între 100 și 500 de lei. Chiar dacă șoferul este angajat al unei anumite societăți comerciale, firma nu poate fi amendată pentru gestul șoferului", a declarat pentru "Cuget Liber", Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Dincolo de vina de necontestat a șoferului, părtași la contravenția nesancționată sunt și călătorii, care preferă să îndure câteva minute de fum, în loc să ia atitudine. De altfel, cei care călătoresc cu microbuzele în regim maxi-taxi au la dispoziție un număr de telefon la care pot reclama șoferii care fumează în timpul curselor, fiind afișat un anunț clar în acest sens.

Șoferul ar putea fi amendat și dacă produce un accident cu victime, în timp ce fumează, fapta fiind încadrată la neatenție în conducere. "Dacă fumează în timp ce conduce și produce un eveniment rutier soldat cu victime, poate fi încadrat ca neatenție în conducere, pentru că nu a ținut ambele mâini pe volan. În acest caz șoferul riscă 6 puncte de amendă, fără puncte de penalizare", afirmă oamenii legii.   

Comentează știrea

DODO
7 decembrie 2016
sa nu exageram !

problema nu este ca da exemplu prost ( la cit se fumeaza in scoli ) ci ca NU respecta legea si aia din masina trebuie sa-i inghita fumul =nesimtire !

Annet
11 decembrie 2016
împrumut de finanțare

împrumut de finanțare împrumut de finanțare În această nouă sfârșitul anului 2016, directorul general Christian Aulagnier ma Dl Președinte banca BNP Paribas Vreau sa ajut oamenii care au nevoie și au adus bucurie în inimile lor. Financiară și de a vă ajuta să rezolve problemele financiare, care sunt respinse de către instituțiile financiare într-o cerere de împrumut. Din acest motiv, ele oferă împrumuturi variind de la 2.000 € la 5,000.000 €, cu o rată de 3% pe an. vă mulțumesc pentru înțelegere că Dumnezeu ne-aide.contacter e-mail: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6038 secunde