VIAȚĂ DE SOLDAT: "Ce mai apărăm noi azi? Vilele lor, pământul vândut străinilor? Ne iubim țara, de asta suntem militar"

50358
13
VIAȚĂ DE SOLDAT:

Articole recomandate

Viața de soldat nu este deloc ușoară. Disciplină de fier, subordonare fără crâcnire în fața superiorilor și exerciții extrem de epuizante. Astfel, el duce o viață separată de cea a lumii civile, făcând parte dintr-o ierarhie definită clar, rigidă, în care este obligat să respecte regulamentul militar. 


O parte mare din timpul petrecut în armată, soldatul se antrenează pentru război, dar de multe ori ia parte și la alte tipuri de activități. Uneori acesta realizează activități paralele cu armata . Viața unui soldat nu este niciodată ușoară deoarece pericolele îl pândesc la fiecare pas, nu contează că e zi sau noapte, el trebuie să fie tot timpul pregătit de luptă. Condițiile în care este nevoit să-și îndeplinească misiunile sunt unele dintre cele mai aspre. Niciodată nu știi ce se poate întâmpla și cum va reacționa inamicul. Pentru soldat nu are nicio importanță vremea pentru ca fie vânt, ploaie, zăpadă sau caniculă el trebuie să îndure și să meargă mai departe. Pleci de lângă cei dragi când îți este lumea mai dragă, fie că ești la plimbare în parc cu copii sau în pat cu nevasta , că ești la grătar sau în concediu ……telefonul îl ai "lipit de mână" ….nu ști când te va suna și auzi: "vino la cazarmă" . 


Tuturor ne plac militarii când defilează, când ies la deszăpeziri , la inundații sau mai știu eu ce calamități , însă câți știu ce și câte îndură un militar în aplicații, unde nu "dorm în hoteluri cu jacuzzi si room – service" și nu se deplasează cu autocare de 1000 stele ca altii, care mananca in poala direct pe pamant , care nu au wc-uri ecologice ( decat daca participa la acel exercitiu si americani ) , dusurile lor sunt sticle de apa de 2l sau 5l puse de dimineata la soare . Unii ar spune : "tu ai vrut asta , asta ai ales ". Da, așa este, asta am ales pentru ca imi iubesc tara , dar hai sa fim sinceri …ce mai aparam in ziua de azi ? Vilele lor ? ( si noi primim 400 lei pentru chirie pentru că statul nu e in stare sa ne ofere casa ? Ceausescu de ce dadea locuințe ? Pentru că se putea, azi NU SE VREA. Pământul ( agricol ) altora? Cât pamant mai are țara asta că 90% este vândut la străini. Fabrici ????? Ce sunt alea ? Unde sunt ? Păduri?????


În afară de frați , părinți , veri și agoniseala de o viață pe care o avem cu ajutorul părinților, ce apăram ? ȘI TOATE ASTEA PENTRU CE? SUNT DE SPUS MULT MULT MULT MAI MULTE ÎNSĂ ……. militarul este programat să tacă , să înghită si sa zica : " am inteles " …..

Cu toate astea ne facem treaba cu carpeli , cu bani din buzunar sa reparam masinile , sa cumparam sapun , greble , sa dam 5 lei lunar la "fondul clasei " pentru stiu eu ce hartie sau creioane etc . DAR NE IUBIM TARA DE ACEEA SUNTEM MILITARI . RESPECT PENTRU TOTI CAMARAZII DE ARME . AM ONOAREA SA VA SALUT SIS A VA UREZ SANATATE SI FERICIRE

Semnat: caporal al Armatei Române



Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Hekmatiyar
3 august 2017
Viata de soldat

Armata romana are doua corpuri distincte, ofiterii si ceilalti. multumiri guvernului condus de Tariceanu care a separat apele la fel ca Moise din Biblie. Din 2007 s-a terminat cu armata, experienta nu se mai plateste ca la altii, ai grad mic taci si induri aberatiile castei numita generic ofiteri, s-a gresit, al mai mic in grad plateste si tot asa.

Sof.
3 august 2017
Adevarat!

Mare adevar graiesti domnule caporal,cum sa nu se intample asa cand ei fac achizitii de autobuze care ne sunt nefolositoare sau sunt doar celor din Smft sau Smg sa si plimbe burtile alea mari cand suntem noi prin Cincu acoperiti cu folii de ciolofan pe corturile alea carpite si cu pernele alea super jegoase asta da mare utilizare la autobuze.Crezi dumneata ca l a interesat pe seful Smft eului ca noi stateam in conditiile alea de rahat prin aplicatii?Cind a stat doar 4 luni la conducere si acum iese la pensie cu o pensie mai mare ca solda enorma pe care o avea !S a grabit sa l nu l prinda noua lege a pensiei sa i diminueze din venituri.Asta i cel mai bun exemplu ca i doare undeva de conditiile noastre din aplicatii de salariile noastre de rahat ,TOT LA EI SE GANDESC! Asta i armata romana condusa doar de unii care se gandesc la interesele personale. Asta i adevarul crud care trebuie sa l acceptam pina intr o zi.Sper ca ziua aia sa nu fie departe.Cu respect!

jgffj
4 august 2017
nefolositoare

:)))))))))))))))). Armata romana =0. Este o institutie nefolositoare, care toaca bani, si care vinde iluzii. Bai treziți va si nu mai visati ca in caz de război armata o sa ne apere....in primul rand nu are cu ce sa ne apere( avem câteva avioane sh, câteva tancuri din ani '70 si niste pusti...) . Rusi (sa zicem ca ei vor fi inamici) au câteva mii de avioane tancuri ....rachete ....si pusti(:)))) . Pai voi credeti ca vine rusu sa il impuscam noi in cur cu pusca de la cugir? Noi si in al doilea război mondial eram mai bine inzestrati. Si in al doilea rand , acum , in armata sunt numai capete goale umplute cu pluta. Toti pierde vara care nu au fost in stare sa facă alceva in viată s au îngrămădit in armata sa o frece la umbra . In armata sunt numai si numai alcoolici. Scursura societatii. Nici de un covrig nu ar trebui sa primiti....vreti pensii mari? Ce faceți voi pt ele? La munca jegosilor....sunteti milogii societatii. Noi ca natie din al doilea război mondial am tinut armata degeaba.

Luca
4 august 2017
Pentru jgffj

Atat a putut elucubra singurul tau neuron, bezmetic si ala. Esti o laba trista, frustrata si pe deasupra analfabeta. Mai pe intelesul tau, un prost. Iar prostii nu ar trebui sa aiba acces la internet.

Anubis
4 august 2017
Tot Pentru jgffj

Păcat de neamul tau ca a supraviețuit de după cele doua războaie mondiale. ....sper sa vina al treilea NUMAI PENTRU TINE,ca să se mai spele Pământul de microbi si bacterii ca tine!Nu ai pic de diplomatie in tine ....Pune mâna pe carte invata putina istorie sau măcar uita-te la TV,dar la canale Documentare nu la taraf....PĂCAT DE TINE CURVA ORDINARĂ! !!

Om de langa caporal
4 august 2017
Sau cand...?

Sau cand se pleaca in misiune pe banii proprii din salariul infim care ar trebui sa acopere si un trai de 30zile si datorii si haine(pentru armata-ca nu te incadrezi mereu, si ar trebui ca 3perechi de sosese si 2tricouri sa-ti ajunga 3 ani), fara sa fii incadrat la mese, iar cand esti incadrat..mesele constau in conserve de 2bani pentru care ti se ia norma de hrana din salariu (in val. de fabuloasa suma de 17lei). ..sau cand vin noi angajati, de pe bancile scolii, care au 0 intentie de invatare si aprofundare si cu o lene imensa nu misca absolut nimic, insa au salariu mai mare, ca tu esti incadrat pe solda, el e incadrat pe noua grija ce incepe de la minim pe economie..

Catalin
4 august 2017
jgffj

Bravo jgffj... ! Ai spus lucrurilor pe nume..!

Răspuns la: nefolositoare
Adăugat de : jgffj, 4 august 2017
:)))))))))))))))). Armata romana =0. Este o institutie nefolositoare, care toaca bani, si care vinde iluzii. Bai treziți va si nu mai visati ca in...
Catalin
4 august 2017
Armata actuala un cacat cu prune..

Cacat cu prune. Daca TOTI militarii si-ar iubi tara, atunci ar da lovitura de stat si ar extrermina tradatorii si alogenii din Romania.. Se stiu cine sunt, ii stie toata lumea : Incepand cu Tradatorul si masonul Isarescu si terminand cu TOATA clasa politica actuala... Apoi macar 5 ani de dictatura militara, pentru a le iesi din cap tinerilor oligofreni "demoncratia" de cacat, cu legi in care sa primeze simtul raspunderii si eficienta fiecarui om in societate, cu legi in care tot ce s-a vandut sa revina poporului, cu legi care sa elimine mafia jidaneasca din Romania . Apoi dupa 5 ani sa se poata iesi la vot, iar candidatii in politica sa fie OBLIGATORIU ROMANI, nu alogeni cu nume inprumutate de Ion si Gheorghe ca pana acum, toti cu facultati si merite deosebite la locul de munca, asta sa fie criteriul de selectie al canditatului politic; dupa care semneaza juramantul pentru tara, constient fiind ca va raspunde pentru semnatura, decizii si alte actiuni ce se vor dovedi deficitare interesului si economiei nationale ori impotriva poporului roman . Reintroducerea pedepsei cu moartea in cazuri bine definite, analurea oricaror ajutoare sociale, in special celor care sunt apti de munca si nu fac dovada macar o zi de activitate pe cartea de munca...Eliminarea imediata a parazitilor din societate. Legile sa fie scurte si clare, fara loc de interpretare.. Condamnarea imediata la moarte a politistilor, judecatorilor, procurorilor, si a oricaror entitati ce au ca scop impartirea dreptatii si mentinerea legilor, daca se constata ca acestia au comis acte de coruptie sau abuzuri in serviciu, aducand astfel mari nedreptati omului in cauza, respectin prin inertie familiei acestuia. Stoparea imediata a fabricarii alimetelor cu E-uri, si condamnarea la moarte imediata a producatorilor care otravesc populatia si produc astfel un GENOCID in masa la nivel nationat. Interzicerea cultivarii si importurilor de alimente modificate genetic. ETC>ETCETC>ETC> ETC>>

Sgp
4 august 2017
Armată

Băgăm-i-as pula in mata cu armata matii cu tot. Toți sunteți numai jeguri și scursuri. Vai pula voastră nu sunteți buni de nimic. Să vă i-au neamul și familia în pulă.

Sgp
4 august 2017
Armata

Mă-ta, scz din grabă am editat gresit

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.41 secunde