Vești proaste: Podul Agigea se închide din nou!

2236
3
Vești proaste: Podul Agigea se închide din nou! - fondvestiproastepodulagigeaseinc-1389895977.jpg

Articole de la același autor

Vești proaste pentru cei care locuiesc sau lucrează în sudul județului Constanța: podul Agigea va fi, din nou, închis traficului rutier. Autoritățile au anunțat că, în timpul zilei, circulația va fi suspendată, pentru patru ore, trei zile pe săptămână, restricția urmând să fie în vigoare până pe 15 iunie. 


Lucrările de reparații la podul Agigea sunt departe de finalizare. Dacă în perioada sărbătorilor de iarnă, constructorul și autoritățile au căzut de acord și au ridicat restricțiile de circulație pe pod, în curând acestea vor intra din nou în vigoare. 
Ieri, la Prefectura Constanța, a avut loc o nouă întâlnire de lucru între autorități, reprezentanții Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, Direcția Regională de Drumuri, constructorul și proiectantul lucră-rilor și polițiști. La final, prefectul Eugen Bola a anunțat reinstituirea restricțiilor pe podul de la Agigea, cu câteva modificări față de cele care au fost în vigoare în toamna anului trecut. 
Astfel, începând din 23 ianuarie până aproape de 15 iunie, podul Agigea va fi închis circulației rutiere în fiecare zi de marți, joi și sâmbătă, în intervalul orar 9,00 - 13,00. De asemenea, traficul va fi oprit și în fiecare noapte de luni spre marți, între orele 23,00 - 4,00. Traficul va fi oprit complet, în intervalul menționat, pentru înlocuirea restului de hobane, ce nu au fost schimbate înainte de săr-bătorile de iarnă. 
În restul timpului - cu mențiunea că este vorba de perioada până în sezonul estival! - vor putea să circule pe pod autovehiculele cu masă totală de până în cinci tone. Ceea ce înseamnă că vor putea să circule și o mare parte dintre mijloacele de transport în comun, dar nu și autobuzele mari. 
"În timpul verii se va circula pe patru benzi, fără nicio restricție. Vor putea să circule inclusiv autovehiculele de mare tonaj. Urmează ca, apoi, din luna sep-tembrie, să mai fie realizate mici lucrări pentru finalizarea repara-țiilor, care estimăm să se termine până la sfârșitul anului 2014", a afirmat Cristian Andrei, reprezentantul CNADNR. 
Pe de altă parte, participanții la discuții au căzut de acord să se mai întâlnească o dată în luna aprilie, pentru a stabili cum se va circula pe podul Agigea de Paște și de 1 Mai, când litoralul este luat cu asalt de turiști, după cum se știe din experiența anilor trecuți. 


Garanție de 60 de ani 
Mihai Bășulescu, director Proiecte și finanțare din cadrul CNADNR, a precizat că, inițial, înlocuirea hobanelor nu era inclusă în proiectul de reparații al podului Agigea. 
"Pe parcursul lucrărilor, s-a constatat însă că hobanele erau degradate și s-a hotărât înlocuirea lor. Acestea nu au fost înlocuite niciodată, dacă nu erau schimbate acum, trebuia să se intervină în doi - trei ani. Hobanele montate acum au o garanție de 60 de ani", a menționat reprezentantul companiei naționale. 
Cât privește costul lucrărilor, acesta a crescut de la 4 milioane de euro, la cât au fost evaluate lucrările inițial, la aproximativ 12 milioane de euro. Banii suplimentari provin de la bugetul României. 


Comentează știrea

behehe
17 ianuarie 2014
pai

unde se duce mia, se duce si suta... Da'.... asa, de curiozitate: cat ne costa unul nou?

preadetot
24 ianuarie 2014
porcarie

chiar era prea frumos sa nu ne strice anul cu podul iar , cat ne tineti orele alea mai bine il inchideati un an si loam ruta ocolitoare

christian louboutin rolando
28 februarie 2014
christian louboutin rolando

christian louboutin discount authentic Stiri Eveniment : Vești proaste: Podul Agigea se închide din nou! | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin rolando http://kjqueensclassic.com/images/christian-louboutin-los-angeles.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4181 secunde