Vești bune! Se schimbă regulile în privința înmatriculării auto

1005
Vești bune! Se schimbă regulile în privința înmatriculării auto - vestibune-1469724721.jpg
Guvernul vrea să interconecteze bazele de date ale Poliției și ale autorităților fiscale, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, iar în cazul în care un cumpărător de autovehicul nu plătește taxele cu privire la deținere și înmatriculare în 60 de zile, înmatricularea este suspendată. Executivul intenționează să modifice Ordonanța de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice la capitolul înmatricularea vehiculelor prin OUG privind debirocatizarea aflată în consultare publică, se arată pe a1.ro.
 
"Autoritatea competentă transmite autorităților fiscale competente situația vehiculelor înscrise/transcrise în evidențele proprii, în primele cinci zile ale lunii pentru luna precedentă. În termen de 60 de zile de la data înscrierii/ transcrierii transmiterii dreptului de proprietate a unui vehicul, titularul certificatului de înmatriculare este obligat să-și îndeplinească obligațiile de natură fiscală/financiară prevăzute de lege cu privire la deținerea și înmatricularea vehiculelor", se arată în proiectul de ordonanță de urgență. 


Conform sursei citate, autoritățile fiscale competente vor transmite autorității competente situația vehiculelor pentru care proprietarii nu și-au îndeplinit în termen obligațiile prevăzute, respectiv dacă titularul certificatului de înmatriculare nu a plătit obligațiile fiscale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5208 secunde