VEȘTI MINUNATE PENTRU ȘOFERI. TIMBRUL DE MEDIU A FOST ELIMINAT!

6550
VEȘTI MINUNATE PENTRU ȘOFERI. TIMBRUL DE MEDIU A FOST ELIMINAT! - taxaauto-1477387734.jpg

Articole recomandate

Plenul Camerei Deputaților a aprobat, azi, în calitate de for decizional, eliminarea timbrului de mediu, în pofida opoziției producătorilor din industria auto, care au avertizat anterior că astfel sunt puse în pericol 15.000 locuri de muncă. 


Președintele PSD, la inițiativa căruia a fost aprobat proiectul de lege într-un timp record de doar două săptămâni, a promis industriei auto un pachet de măsuri fiscale care să compenseze pierderile reclamate.

Proiectul de lege, depus de PSD în Parlament, prin care sunt eliminate 102 de taxe nefiscale a fost aprobat într-un timp record în urmă cu o săptămână de Senat. Plenul Senatului a aprobat documentul în procedură de urgență, după ce comisia de buget întocmise, la fel de rapid, raportul de admitere, în pofida unui impact bugetar calculat de Ministerul de Finanțe la circa 1,6 miliarde lei, respectiv 0,2% din PIB.

Proiectul inițiat de PSD prevede eliminarea timbrului de mediu, iar, luni, când a fost dezbătut în comisia de buget și finanțe a deputaților, reprezentanții industriei auto au arătat că doar forma și modul de aplicare a taxei au fost găsite în neregulă de Curte de Justițe a Uniunii Europene, nu și principiul acesteia, iar taxa care are drept scop combaterea poluării ar trebui menținută. 


Printre taxele care ar urma să fie eliminate se află timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comerțului, taxe consulare și de cetățenie, taxe pentru cazierul fiscal, dar și taxa pentru pierderea sau modificarea actelor.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0829 secunde