VÂNĂTORII DE ACCIDENTE! Ce se poate întâmpla dacă ACORZI PRIORITATE CUI NU TREBUIE

1913
4
VÂNĂTORII DE ACCIDENTE! Ce se poate întâmpla dacă ACORZI PRIORITATE CUI NU TREBUIE - fondprioritate-1369942078.jpg

Articole de la același autor

De câte ori nu vi s-a întâmplat ca, în aglomerație, să fiți invitați de un alt șofer să pătrundeți în intersecție? Atenție, însă! Nu toți conducătorii auto sunt binevoitori, ci se poate întâmpla ca, odată ce ați fost lăsați să ieșiți din intersecție, șoferul care "v-a făcut un bine" să vă lovească. Iar atunci, în lipsa probelor, sunteți vinovați și pasibili de amenzi și daune materiale. 


Situații des întâlnite în Constanța, mai ales în aglomerație. Un șofer dorește să pătrundă în intersecție, iar un altul, binevoitor, îi face flash-uri și îl lasă să iasă și să intre în fața lui. Toate bune și frumoase, doar că astfel de situații sunt foarte periculoase. Un șofer care, să zicem, are bara din față zgâriată și se gândește că i-ar prinde bine una nouă poate ca, în momentul în care ați pătruns în intersecție, să vă lovească. Iar daunele le veți plăti tot dumneavoastră. Din nefericire, legea nu prevede astfel de situații. Așadar, nici soluții nu prea sunt. 


"Acordarea priorității este obligația fiecărui participant la trafic de a nu-și continua deplasarea sau de a nu efectua o altă manevră, dacă prin acestea îi obligă pe ceilalți participanți la trafic, care au prioritate de trecere, să-și modifice brusc direcția sau viteza de deplasare ori să oprească. Situațiile de acest gen, în care să renunți la prioritatea ta în detrimentul altuia, nu sunt prevăzute în lege", precizează Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Rutier Constanța. 


"Este foarte greu să probezi un caz de acest gen


Din nefericire, situațiile în care, pentru a fluidiza traficul și a nu rămâne blocat în intersecție, pătrunzi datorită unui bun samaritean, însă acesta se dovedește a fi un escroc care își vrea mașina reparată, nu prea pot fi probate. "Dacă se poate proba că un conducător auto i-a făcut semn celuilalt să treacă, l-a lăsat să pătrundă în intersecție, după care s-a pus în mișcare și l-a lovit, vina este a celui care a dat prioritate. Dacă nu se poate demonstra acest lucru, cel care a venit de pe drumul fără prioritate este vinovat. Din păcate, este foarte greu să probezi un caz de acest gen", spune polițistul. 


Camerele video de bord, o soluție pentru a demonstra nevinovăția 


O soluție pentru situațiile neplăcute, de acest gen, sunt camerele video de bord, care pot prezenta obiectiv ceea ce s-a întâmplat cu adevărat. "Camere video, indiferent dacă sunt de supraveghere și sunt plasate în intersecție, sau sunt camere video de bord, pot ajuta în aceste situații, pentru că pot surprinde situația și modul în care s-a petrecut. 


O altă posibilitate este un martor, însă unul care nu are niciun interes în cauză. De obicei, martorii sunt subiectivi, însă dacă este identificat un martor care să nu se fi aflat în niciunul dintre autoturisme, atunci poate fi luat în considerare într-o măsură mai mare. Totuși, este recomandat ca șoferii să nu dea curs unei astfel de invitații, pentru că este o loterie", afirmă șeful Serviciului Rutier. 


Comentează știrea

cond auto
31 mai 2013
perfect romanesc

Aceste lucruri sunt made in Romania!

Miruna
31 mai 2013
de 2-3 ani tot scriu de camere video si faptul ca orasul CTA e printre putinele orase mari care nu are!!!

Camerele video de bord, o soluție pentru a demonstra nevinovăția O soluție pentru situațiile neplăcute, de acest gen, sunt camerele video de bord, care pot prezenta obiectiv ceea ce s-a întâmplat cu adevărat

Eu
31 mai 2013
Da da

Bune camerele, dar cu hotii ce facem ? :)))))

Cititor
31 mai 2013
Primarul e di vina

In opinia ta ce este bun in orasul Constanta?

Răspuns la: de 2-3 ani tot scriu de camere video si faptul ca orasul CTA e printre putinele orase mari care nu are!!!
Adăugat de : Miruna, 31 mai 2013
Camerele video de bord, o soluție pentru a demonstra nevinovăția O soluție pentru situațiile neplăcute, de acest gen, sunt camerele video de...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.49 secunde