VAMA VECHE, TRANSFORMATĂ ÎN TABĂRĂ PENTRU REFUGIAȚI

4479
5
VAMA VECHE, TRANSFORMATĂ ÎN TABĂRĂ PENTRU REFUGIAȚI - refugiati-1458114993.jpg

Articole recomandate

Aproximativ 500 de refugiați vor fi cazați într-o fostă unitate militară, pe litoralul românesc, la Vama Veche, 2 Mai și Limanu. Potrivit Stirilor Protv, autoritățile nu au confirmat acest lucru încă, dar lucrările de amenajare sunt în plină desfășurare.

În localitatea Vama Veche, din județul Constanța, la mai puțin 20 de metri de granița cu Bulgaria, mai multe echipe de muncitori lucrează la foc continuu pentru a termina de reabilitat o fostă unitate militară. În acest loc urmează să fie cazați mai mulți cetățeni sirieni, care vor face parte din cota refugiaților pe care România o are.

Garda de Coastă a trimis acum câteva luni o solicitare la toate autoritățile din sudul litoralului, cerând informații despre clădiri care pot fi transformate în centre pentru refugiați.

Garda de Coasta nu a transmis nimic oficial până acum, dar a recunoscut un singur lucru, și anume că se fac lucrări de igienizare a imobilului.

Localnicii din zona respectivă nu sunt încântați de această idee. Cei mai mulți au spus pentru jurnaliști că nu știu ce fel de oameni sunt, și nici măcat primarul nu e de acord.

"Nu știm cu cine avem de-a face, nu știm ce fel de oameni sunt. În primul rând, dacă ar fi numai femei și copii ar fi cum ar fi. Nici primarul nu e de acord, nici domnul vice", a transmis un localnic.

"Ce să caute ăia la noi, nu suntem noi destul de bătuți de soartă, îi mai aducem și pe aștia aici", a adăugat un alt bărbat. 

Comentează știrea

Gelu
16 martie 2016
va fi un cosmar pentru localnici

la fel ca ghetoul de pe stefanita voda, un focar de infectie si infractionalitate.

Parpanghel
16 martie 2016
da ce-ai vericule cu noi

ce ti-am facut ? te-am furat ? am murdarit tot in jurul nostru ? ne purtam mai rau ca niste jivine scapate de la zoo ? suntem mincinosi si analfabeti ? avem ticalosia in sange ? ... ti se pare

vali
16 martie 2016
asta ne m-ai lipsea

la cata saracie este in tara ,asta ne m-ai lipsea....copii nostri pleaca in afara sa munceasca din greu si voi aduceti persoane care care efectiv stau si primesc tot confortul.....RUSINE

kid
17 martie 2016
distrugeti tot dl primar.

Mai devreme sau mai tarziu se va intoarce totul impotriva lui.cum ai pus baracile sa voteze primi de nu am avut loc asa sa faca si cu refugiatii.... Datile de mancare acolo nu in oras sa miroasa iei sa ia atitudine la gesturi pretentii etc... Nimic. La ce prapad promoveaza...am mai mare incredere in baetii care conduc oarecum zonele orasului. Eu pesonal sper ca ei sa ia atitudine ca au afaceri aici si multumire cuiva ca a amenajat plaja. Nu mai conteaza ce au construit e frumos deciacum aparati orasul si poate si viitorul copiilor ... Avem oameni de valoare aici in oras. Ajutatine . Nu spuneti ca aveti totul sub control conduceti totul cu viteza a1a.

kid
17 martie 2016
din nou pe rol

Eu imi dau viata pentru mama mea . Sper sa nu se intample nici un fel de genocid...nu lasati sa se intample.nu trebuie sai ajutam sub nici o forma suntem tara de tranzit pentru ei.deschideti ochii. Un clip pe youtube arata cat de cuminti au fost pana a inceput unul sa strige al......u.....kber. ....stiti ? Sunt ca oile ba chiar mai rau... Nu trebuie nimeni sa pateasca nimic .punetiva in locul fetitei de 13 ani batjocorita.ce clipe de cosmar a trait.imaginativa uneia de peste ...17. 18. Ani sa zic.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3889 secunde