Urmărire ca-n filme! Doi constănțeni, autorii unui jaf la graniță

386
Urmărire ca-n filme!  Doi constănțeni,  autorii unui jaf la graniță - miiseeurofurati-1442339429.jpg
Urmărire ca în filme la intrarea în România, pe la frontiera Giurgiu. Luni seară, în jurul orei 19.00, polițiștii au fost alertați de șoferul unui autocar, un cetățean turc, că a fost jefuit. Mai exact, tânărul le-a spus anchetatorilor că, la aproximativ 50 km de orașul Ruse, ghidul autocarului i-a sustras suma de 55.000 euro. După ce i-a furat banii, ghidul s-a urcat într-o mașină și a demarat în trombă cu destinația România.

"Două ore mai târziu, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat un autoturism marca Hyundai, care, în momentul controlului de frontieră, a demarat în viteză pe altă arteră de trafic, acroșând cu partea stânga-față un stâlp al copertinei, încercând astfel să treacă frontiera fără a i se efectua verificările specifice. Echipaje ale Poliției de Frontieră au pornit în urmărirea mijlocului de transport, acesta fiind blocat în trafic, la aproximativ cinci kilometri de localitatea Giurgiu, la intrarea în comuna Oinacu", se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Oamenii legii i-au legitimat pe șoferul mașinii, Marius D., de 45 de ani, și pasagera din dreapta, Maria B., de 34 de ani, ambii din Constanța.

În urma unui control, polițiștii de frontieră au descoperit că femeia își ascunsese sub haine 35.000 de euro, iar alți 20.000 de euro au fost găsiți în geantă. În momentul în care au fost luați la întrebări, constănțeanca a recunoscut și a povestit polițiștilor cum a plănuit totul.

"Persoana în cauză a plănuit cu concubinul său, șoferul autoturismului care s-a sustras de la controlul de frontieră, ca acesta să urmărească autocarul firmei unde femeia era angajată ca ghid, știind că urma să primească o sumă importantă de bani, pe care să o treacă, fără a o declara, prin punctul de trecere a frontierei. În data de 14.09.2015, femeia a primit de la șoferul autocarului suma de 55.000 euro, pe care a ascuns-o pe corp și în geanta sa. Ajungând într-o parcare din Bulgaria și profitând de neatenția șoferului, s-a urcat în autoturismul Hyundai, condus de concubinul său, și au plecat către România", au declarat polițiștii de frontieră.

În momentul în care au ajuns la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, constănțeanca l-a văzut pe șoferul autocarului și i-a spus concubinului să evite controlul.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de intrare în țară prin trecere ilegală a frontierei de stat a României. De asemenea, suma de 55.000 euro a fost confiscată. Oamenii legii continuă cercetările pentru a lua măsurile legale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Jaf de peste 4.000 de lei
Pagina a fost generata in 1.2344 secunde