URGENȚĂ LA BORD! Caporal de pe fregata "Regele Ferdinand", dus cu avionul la spital

1132
1

Articole de la același autor

Un membru al echipajului fregatei "Regele Ferdinand", care participă la o acțiune împotriva pirateriei în largul coastelor Somaliei, a fost evacuat de urgență, sâmbătă dimineață, către cel mai apropiat spital de la țărm, după ce a avut grave probleme de sănătate. 

Georgiana Florentina Predescu, caporal clasa a III-a, a fost evacuată de urgență, cu elicopterul Puma Naval de la bordul fregatei, către cel mai apropiat spital de la țărm, ca urmare a evoluției nefavorabile a stării de sănătate, pentru efectuarea unor investigații medicale amănunțite.

Cauza exactă a îmbolnăvirii nu este știută până la această oră, dar ceea ce se știe este faptul că militarul a fost însoțit permanent de o echipă medicală de la bordul fregatei până la o unitate medicală din capitala Somaliei, Mogadiscio, unde a primit îngrijiri medicale.

"La recomandarea medicilor militari din Mogadiscio și cu sprijinul ambasadorului României în Kenya, Excelența Sa Iulia Pataki, Georgiana Predescu a fost preluată de un avion militar pentru a fi transportată la o facilitate medicală de rang superior din Nairobi, fiind asistată pe timpul acestui transfer și de un medic român de specialitate aflat în capitala Kenyei", se arată într-un document oficial cu privire la starea femeii. În același document se precizează că starea militarului este, la acest moment, stabilă.

O meserie periculoasă

Fregata "Regele Ferdinand" a părăsit portul Constanța în data de 12 septembrie, pentru a participa la operația de luptă Atalanta, împotriva pirateriei navale în Golful Aden, sub comandă UE.

Operația Atalanta, la care participă în premieră și o navă militară românească, este o acțiune a Uniunii Europene pentru îmbunătățirea securității maritime în largul coastelor Somaliei și în Oceanul Indian, pentru protejarea traficului naval al misiunii Uniunii Africane în Somalia și al Programului Alimentar Mondial, destinat ajutorării populației somaleze, pentru prevenirea și combaterea actelor de piraterie navală în regiune.

În urmă cu doar câteva zile, fregata românească, cu ajutorul fregatei turcești Gemlik, a capturat, în largul coastelor Somaliei, la o distanță de 420 de mile marine est de Mogadiscio, nouă persoane suspectate de acte de piraterie, aflate într-o ambarcațiune de mici dimensiuni.

Comentează știrea

constanteanul serios
26 noiembrie 2012
hmmm

mda... e foarte frumos ce s-a intamplat, numai ca, transporturile medicale de urgenta sunt asigurate IN MOD AUTOMAT, fara interventii guvernamentale sau als misiunilor diplomatice. daca s-a vrut popularizarea numelui sefului misunii diplomatice, asta e alta poveste, dar haideti sa fim decenti in cele scrise. cat despre caz, insanatosire grabnica si felicitari ca executa misunea sub pavilionul national.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.419 secunde