UPDATE / Primarul Radu Mazăre, urmărit penal de DNA

1103
6
UPDATE / Primarul Radu Mazăre, urmărit penal de DNA - skp51481600x1060-1391598042.jpg

Articole de la același autor

UPDATE: Primarul Radu Mazăre a stat doar 15 minute în sediul DNA Constanța, iar la ieșire a afirmat că este acuzat de "clasicul" abuz în serviciu.

"Am luat la cunoștință învinuirile și mi s-a spus dacă vreau să fac vreo declarație sau să depun un memoriu. Pe lângă cele două spețe cu terenuri, mai este o speță cu două persoane care s-au judecat pentru un teren, trebuia restituit", a mai declarat primarul Radu Mazăre.

Acesta a mai precizat că citația pentru a se prezenta la DNA a primit-o în cursul zilei de luni, de la un polițist, în timp ce lua masa într-un restaurant.

Zilele următoare edilul urmează să depună memoriul cu privire la acuzațiile care i se aduc.

"Dacă mă lupt cu un sistem opresiv, nu vedeți că sistemul acesta opresiv a ajuns să ancheteze, anul trecut, unul din cinci români?!", a subliniat primarul.



UPDATE: Potrivit procurorilor DNA Constanța, s-a început urmărirea penală, în acest dosar, față de primarul Radu Mazăre, Ion Marica, Ramona Dospinescu și Constantin Racu, toți acuzați de abuz în serviciu.

Anchetatorii spun că, în perioada 17 martie 2009 - 20 ianuarie 2014, nu au fost predate două terenuri către proprietarul lor, pe care acesta le-a cumpărat de la Consiliul Local Constanța. "Această omisiune a avut ca urmare plata, către persoana respectivă, a sumei de 162.687,82 lei, de la bugetul local, cu titlu de despăgubiri, cheltuieli de judecată, onorariu avocat și cheltuieli de executare, precum și un avantaj patrimonial unei alte persoane care folosește, în prezent, cele două terenuri", se arată în comunicatul DNA Constanța.

Oamenii legii spun că pe 31 iulie 2009 primarul a emis o dispoziție prin care două persoane au fost exproprietate și private în mod ilegal de un bun pe care îl dețineau. Ulterior, pe 25 ianuarie 2011, printr-o sentință civilă, Tribunalul Constanța a obligat Consiliul Local Constanța și municipiul Constanța prin primar să înainteze propunere de acordare a despăgubirilor către un reclamant, pentru un teren cu suprafața de 293,20 mp. Printr-o dispoziție din 28 noiembrie 2011, s-a luat măsura reparatorie pentru o suprafață de 50 mp, imposibil de restituit în natură. Această măsură reparatorie a constatat în acordarea unei suprafețe de teren de 600 mp, situat în cartierul Palazu Mare. Terenul, susțin procurorii, a fost evaluat la 30.000 de euro.

În aceeași cauză se mai efectuează urmărirea penală față de încă o persoană, funcționar în cadrul Primăriei mun. Constanța la data faptelor, căreia, până în acest moment, nu i-au fost prezentate acuzațiile.

"Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", au precizat procurorii.



Primarul Radu Mazăre a ajuns în urmă cu câteva minute la sediul DNA Constanța. Acesta a declarat că este anchetat cu privire la retrocedarea a două terenuri, unul de 300 mp și unul de 100 mp. Primul teren a fost retrocedat unui cunoscut medic dermatolog din Constanța. Pentru ambele terenuri, primarul spune că existau hotărâri judecătorești de punere în posesie. În ambele cazuri au fost date terenuri în compensare.
De asemenea, primarul susține că nu există o plângere împotriva sa și că în acest caz DNA s-a autosesizat.


Comentează știrea

noni
5 februarie 2014
clasic

La el ilegalitatile au devenit clasice, rutina, ceva banal. E normal sa fie mirat cand e intrebat de ceva care la el e obisnuinta. E ca si cum ma acuza pe mine cineva ca respir, pai e normal, nu mi se pare nimic ciudat ca respir.

costel
5 februarie 2014
dna

sunt sigur ca domnul primar mazare nu este vinovat deoarece il saltau demult vor sa-i strice imaginea asta-i tot

tomitanul
5 februarie 2014
Alt dobitoc

Costelus ,tu cu primarul tau nu santeti vinovati cu nimic, numai mamele voastre ca a fatat doi idioti! Hai sictir!

hermes
5 februarie 2014
boala

Daca se impute treaba sa vezi ce repede se imbolnaveste si asta si are nevoie de spitalizare in Madagascar :))) Sper sa-l vad in zeghe si pe el si pe Nicusor...

Alex
5 februarie 2014
Costel

Auzi la costel asta, cica sa-i strice imaginea=))).Care imagine?:))))

dan
6 februarie 2014
sila

mi se face sila cind le vad fetele celor doi baroni[mascariciul si grosteiul].saltatii odata si nu mai murdariti ecranul tv cu fetele lor.la cata lacomie si aroganta au in ei, nu merita respectata nici o procedura cu ei.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Februarie 2014
Stire din Eveniment : Radu Mazăre merge la DNA Constanța
Luni, 03 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Pagina a fost generata in 0.7608 secunde