UPDATE / MARINAR CONSTĂNȚEAN DE 36 DE ANI, MORT ÎN CONDIȚII SUSPECTE, LA BORDUL UNEI NAVE DIN SINGAPORE

14497
2

Articole de la același autor

Un marinar constănțean a murit în condiții suspecte la bordul unei nave singaporeze, în apele statului malaysian Sabbah, relatează Yahoo News Singapore. Mevlit Stelian, în vârstă de 36 de ani, a murit miercuri dimineața, în jurul orei locale 9:30 (4:30, ora României), în sala motoarelor. Nava la bordul căruia era constănțeanul se afla la 277 kilometri în largul Lauban, în apele statului malaysian Sabbah.


Agenția Maritimă Malaysiană a primit o cerere, printr-un centru de la Kuala Lumpur, pentru ca trupul său să fie transportat la un spital, pe cale aeriană.


"Agentul navei a contactat inițial Lauban, însă spitalul de acolo nu dispune de echipament adecvat", a declarat adjunctul șeful poliției districtuale, Chandra, citat într-un comunicat. "Stelian a fost adus apoi aici cu un elicopter al Forțelor aeriene, pentru a primi tratament la Spitalul Regina Elizabeth", adaugă el.


Decesul constănțeanului a fost confirmat la ora locală 15:00 (10:00, ora României), la sosirea în terminalul 2 al Aeroportului Internațional Kota Kinabalu. Moartea inginerului este învăluită în mister deocamdată. O autopsie pentru stabilirea cauzei morții va avea loc azi.


Poliția nu a fost în măsură să ia declarații de la cei 15 membri ai echipajului, deoarece nava și-a continuat drumul către Shekou, în China. Constănțeanul era ofițer 3 al navei Berge Bulk Maritime Pte Ltd din Singapore. El a început să lucreze pentru companie în urmă cu doar o săptămână. Site-ul borneopost.com precizează că marinarul constănțean ar fi căzut și a murit în urma unei lovituri la cap.


XXX


UPDATE - Un marinar român aflat la bordul navei mineralier "Berge Artic", sub pavilion Panama, a decedat în urma unui accident de muncă, a declarat, pentru "Cuget Liber", Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor: 


UPDATE - Conducerea Sindicatului Liber al Navigatorilor a venit cu noi precizări în cazul navigatorului decedat. "Stelian Mevlit, ofițer 3 mecanic, în vârstă de 36 de ani, angajat pe nava "Berge Artic", sub pavilion Panama, a decedat ieri, la bordul navei. După primele informații, acesta ar fi suferit un accident. A fost depus la spitalul din Kota Kinabalu la medicina legală. Mâine vom afla cauza exactă a morții. Ministerul Afacerilor Externe, prin serviciul consular roman din Malaiezia este în legătură cu noi, cu autoritățile, cu soția și medicii spitalului. Ofițerul era căsătorit și nu avea copii. SLN a transmis condoleanțe familiei. Soția a fost anunțată despre decesul soțului încă de ieri de agenția de crewing prin care a plecat navigatorul. Formalitățile de repatriere au început și se va acționa cu toată celeritatea pentru o cât mai urgentă repatriere a corpului neînsuflețit. Stelian Mevlit nu era membru ITF, dar asigurăm familia de sprijinul SLN – ITF, ca de obicei în aceste cazuri."




Comentează știrea

Gogu
6 aprilie 2017
Viața sau moartea

De multe ori banii contează mai puțin decât viața. Cu ce s-au ales în final? Cu iluzia banilor și atât. Am avut ocazia să văd multe ambarcațiuni, adevărate cosciuge plutitoare. Dumnezeu să-i ierte!

Vali
6 aprilie 2017
accident

Pacat de el , si eu am avut la bord un accident, unde un om (filipinez) a cazut in magazia navei de la 10-11 metrii. A avut noroc ca nu a murit, dar nu cred ca o sa mai navige.... Pentru cei ce nu stiu, Berge este o companie norvegiana, care detine unele dintre cele mai mari vapoare din floata mondiala....asa ca partea cu faptul ca ar fi din punctul de vedere a starii precare a navei, nu se pune.... De obicei , marinarii tineri patesc astfel de accidente, din cauza nesocotirii masurilor de siguranta. RIP

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3708 secunde