Un nou scandal între primar și directoarea școlii. A fost sesizat DNA Constanța

325
Un nou scandal între primar și directoarea școlii. A fost sesizat DNA Constanța - unnouscandal-1406741542.jpg

Articole de la același autor

Directorul Colegiului "Dobrogea" Castelu, prof. Mihaela Beznea, a informat Inspectoratul Școlar Județean Constanța cu privire la faptul că marți, 29 iulie a primit rezultatele demersurilor întreprinse în privința clarificării modului de utilizare a fondurilor destinate reabilitării căminului și cantinei colegiului de către primăria comunei Castelu.

Faptele sesizate au fost încadrate de către DNA Constanța la infracțiunea de deturnare de fonduri cu consecințe deosebit de grave și, totodată, dosarul a fost înaintat spre soluționare Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, instituție căreia îi revine competența de a efectua urmărirea penală cu privire la infracțiunea de deturnare de fonduri. 

Cu alte cuvinte, în acest dosar, primarul localității Castelu a primit de la DNA neînceperea urmăririi penale cu privire la infracțiunea de utilizare a subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate "întrucât nu sunt îndeplinite elementele constitutive ale acestei infracțiuni", se arată în motivarea DNA. Astfel, dosarul a fost disjuns către unitatea competentă, în acest caz fiind vorba despre Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia.

"Verificări au fost făcute și de către ANAF, în privința banilor, ce a fost plătit și ce nu. DNA-ul a dat NUP, au spus că nu e de competența lor și au trimis dosarul la Parchetul Judecătoriei Medgidia. Totul este în regulă, nu sunt genul care să facă așa ceva", a precizat, pentru Cuget Liber, primarul localității Castelu, Nicolae Anghel.

Potrivit ISJ, în perioada 2006-2013, unitatea administrativ-teritorială a comunei Castelu a primit în cadrul unor programe de finanțare guvernamentală fonduri bănești alocate de la bugetul de stat, care au fost destinate realizării unor lucrări de reabilitare a infrastructurii Colegiului "Dobrogea" Castelu, dar care au fost utilizate în alte scopuri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6214 secunde