Un consilier din Poarta Albă, implicat în furtul conductei Petrotrans

1384
Un consilier din Poarta Albă, implicat în furtul conductei Petrotrans - 1c2dc882b77fbfde991282f2f51d72cd.jpg
Cele 12 persoane prinse, duminică, în timp ce decopertau o conductă Petrotrans și încercau să o taie în bucăți, au fost audiate timp de mai multe ore de polițiștii din Medgidia care au preluat cazul.
Gheorghiță Radu, (25 de ani), Marian Mihai (41 de ani), Valentin Afloarei (43 de ani), Marius Ungureanu (30 de ani), Dumitru Lazăr Câmpeanu (24 de ani), Valentin Ungureanu (23 de ani), Marian Cristian (38 de ani), Mihai Bozian (54 de ani), toți din Poarta Albă, Vintilă Solzaru (49 de ani), Alexandru Sîmîniceanu, (47 de ani), Gheorghe Acbaș (61 de ani), din Murfatlar și Gheorghiță Bănțoi, (36 de ani), din Nazarcea au fost depistați, duminică, de militarii Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Constanța în timp ce, cu ajutorul a două utilaje, dezgropaseră și tăiaseră aproximativ 200 de metri ai unei conducte de transport produse petroliere, aparținând SC Petrotrans SA, aflată în conservare, în apropierea unei ferme a SC Murfatlar SA.
Potrivit maiorului Sorin Trancă, purtătorul de cuvânt al IJJ Constanța, jandarmii au observat grupul de persoane în apropiere de Ferma 9 Murfatlar, la doi kilometri de malul drept al Canalului Dunăre - Marea Neagră.
"Lângă un excavator și un autotractor tip wola, persoanele în cauză tăiau în bucăți conducta extrasă din șanțul proaspăt excavat", a declarat maiorul Trancă. Jandarmii au înconjurat persoanele suspecte, le-au zădărnicit retrage-rea și le-au imobilizat.
În urma primelor verificări efectuate la fața locului, au fost descoperite opt tuburi de oxigen, o butelie de aragaz, mai multe aparate de tip autogen și diverse scule. Conducta, cu un diametru de aproximativ 25 de centimetri, aflată în conservare, fusese decopertată pe o lungime de 200 de metri, tăiată, scoasă din pământ și decupată în 44 de bucăți, de diferite lungimi.
Din primele cercetări efectuate a rezultat că unele dintre persoanele depistate sunt angajate în cadrul fermei și au fost repartizate să execute lucrarea de către conducerea societății din Murfatlar. În schimb, Marian Mihai, de 41 de ani, este consilier local din partea PDL în cadrul Consiliului Local Poarta Albă.
Mai mult, muncitorii au spus că ei au fost coordonați la aceste lucrări de Marian Mihai și Cornel Potârniche, de la Vie Vin Murfatlar, în timp ce alții au pomenit și numele directorului de la Vie Vin Murfaltar, Viorel Potârniche. Cu toate încer-cările reporterilor "Cuget Liber" de a intra în legătură cu cele trei persoa-ne, acest lucru nu a fost posibil.
În schimb, Laura Mușat, responsabil de relații publice în cadrul Vie Vin Murfatlar, a spus că deocam-dată nu au fost sesizați de autorități cu privire la aceste acuzații, astfel că nu poate da nicio declarație vizavi de acuzațiile care îi sunt aduse directorului Viorel Potârniche și lui Cornel Potârniche.
În schimb, primarul de la Poarta Albă, Vasile Delicoti, a declarat că Marian Mihai ar fi fost rugat de însuși directorul de la Vie Vin Murfatlar să ajute, împreună cu celelalte 11 persoane, la acoperirea unui șanț. Primarul a mai menționat și că utilajele cu care se executa lucrarea erau ale celor de la Vie Vin Murfatlar.
Potrivit anchetatorilor, zilele următoare va fi audiat și directorul de la Vie Vin Murfatlar, Viorel Potârniche. Totodată, oamenii legii încearcă să stabilească gradul de implicare a fiecărei persoane, cât și prejudiciul produs de către aceștia prin fapta săvârșită. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3432 secunde