Un an de la moartea slt. (p.m.) Marius-Daniel Fripis. "Vei fi mereu un exemplu pentru noi toți!"

447
Ziua de 29 august 2015 va rămâne pentru totdeauna în sufletele pompierilor constănțeni ca o dată de referință, cu o importantă încărcătură emoțională. Este o zi tristă, pentru că unul dintre salvatori, sublocotenentul (post-mortem) Marius-Daniel Fripis și-a pierdut viața în linia întâi, la datorie, în timpul unei misiuni. 


La un an de la tragicul eveniment, colegii lui Dan sunt la fel de îndurerați. Au ținut să aducă un omagiu celui care le-a fost coleg și prieten mulți ani. Cu lacrimi în ochi, alături de soția, băiatul, sora și părinții lui Dan, pompierii și-au plecat capul, asistând la o ceremonie religioasă organizată, ieri, pe platoul din incinta ISU Dobrogea. De acolo, din locul de unde Dan a plecat în ultima misiune, spre o lume mai bună, unde eroii nu mor în foc! 


În dimineața zilei de sâmbătă, 29 au- gust 2015, la ora 11:26, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța a fost anunțat telefonic, prin sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112, asupra faptului că în curtea unei locuințe din municipiul Constanța a izbucnit un incendiu, la o butelie GPL. Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat efective aparținând Detașamentul de Pompieri Constanța-Oraș, cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă, încadrată cu șase pompieri. Echipajul condus de Dan avea să ajungă imediat la fața locului. Mult prea repede, după cum povestesc colegii cu lacrimi în ochi. "Ca niciodată, drumul a fost atât de curat. Nu semafoare pe roșu, nu intersecții blocate, nu mașini în trafic. O secundă dacă mai întârziam...", mărturiseau colegii.


Proprietarul scosese butelia în curte și pusese pături pe ea pentru a înăbuși flacăra. Era o misiune aparent obișnuită, însă avea să se încheie cu o tragedie pentru unul dintre ostașii de foc. Comandant de echipaj în acea zi, Marius-Daniel Fripis a fost primul care a pătruns în curte și exact în momentul în care a ajuns lângă butelie, aceasta a explodat. Colegul său, care era cu un pas în urma sa a scăpat cu viață, pentru că nu apucase să treacă de colțul casei, locul în care avusese loc explozia. Daniel a murit pe loc, fără nicio șansă de supraviețuire.


Comandantul echipajului de intervenție a suferit leziuni grave la nivelul feței. În urma evaluării de specialitate, medicul de pe ambulanța sosită prima la locul intervenției a constatat că subofițerul prezenta leziuni incompatibile cu viața. Plutonierul adjutant Marius-Daniel Fripis, în vârstă de 42 de ani, pierduse lupta cu viața, la datorie.


Pentru curajul și devotamentul său față de arma pompieri, Marius Daniel Fripis a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent și i s-a acordat și Ordinul "Bărbăție și Credință" în grad de Cavaler de către președintele României, Klaus Iohannis. Totodată, în semn de recunoștință, unitatea unde pompierul a activat, poartă acum numele - Detașamentul de Pompieri "Sublocotenent Fripis Marius-Daniel". 


"Rămas bun, drag camarad, vei rămâne mereu în sufletele noastre! Dumnezeu să te așeze la dreapta Sa! Vei fi mereu un exemplu pentru noi toți! Nu te vom uita niciodată!", sunt câteva dintre mesajele colegilor lui Marius Daniel Fripis. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0273 secunde