Turiștii sfidează autoritățile, cu mașinile pe plajă: "Primim amendă și plecăm"

356
1
Turiștii sfidează autoritățile, cu mașinile pe plajă:
Una din ultimele plaje sălbatice din România se transformă în plin sezon în parcare. Turiștii ignoră nu doar legile, dar și regulile bunului simț și intră cu mașini puternice sau cu rulote direct pe nisip. Cei mai mulți sunt relaxați: dacă îi prinde poliția, plătesc amenda. Distracția i-ar putea costa 20.000 de lei, precizează digi24.ro. Un șofer se plimbă nestingherit cu mașina pe plaja Corbu, în rezervație. Un altul a parcat chiar lângă mare. Imaginile au fost surprinse de un alt turist, revoltat. Plaja Corbu este recu-noscută pentru sălbăticia ei, pescarii vin aici ca să acosteze și să-și descar-ce marfa. Mai nou însă, este un loc căutat și de șoferi. Dovadă stau urmele adânci lăsate în nisipul fin de roțile mașinilor. Chiar dacă peste tot sunt panouri puse de Administrația Rezervației Biosfera Delta Dunării, în care scrie clar că accesul mașinilor și camparea sunt interzise, mulți ignoră indicațiile. Întrebați dacă își asumă riscul unei amenzi destul de mari, turiștii au avut un răspuns incredibil: "Da, sigur, pentru liniște, bineînțeles. Primim amendă și plecăm", relatează digi24.ro.

Polițiștii promit că vor lua măsuri.

"În cauză, polițiștii s-au autosesizat urmând a fi luate măsurile legale în consecință. Conducătorii auto care parchează pe plajă riscă o sancțiune contravențională cu o valoare cuprinsă între 10.000 și 20.000 de lei", a declarat Alexandra Crețu, purtător de cuvânt IPJ Constanța. În urmă cu două săptămâni, un șofer care a rămas cu mașina blocată pe plaja de la Vadu a fost amendat cu 20.000 de lei.

"Habitatul poate fi afectat prin folosirea mijlocului de transport și prin defrișarea vegetației, afectarea vegetației, care formează componentele habitatului. Este o atitudine total necorespunzătoare, ține de tot ce e mai rău legat de comportamentul oamenilor", a precizat Grigore Baboianu, guvernatorul ARBDD.

Comentează știrea

nov
14 iulie 2016
popor de țigani

RROMania a ajuns o țară de țigani

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1344 secunde