Tun de 200.000 euro în afaceri ilegale cu fier vechi

1213
Tun de 200.000 euro în afaceri ilegale cu fier vechi - fondceladuscapulpeunromdinct2-1393348065.jpg

Articole de la același autor

Un bărbat este acuzat de procurorii constănțeni că ar fi făcut evaziune fiscală. Acesta este suspectat că ar fi înființat mai multe firme fantomă, obiectul fiind tranzacțiile cu fier vechi, pentru a frauda statul și a nu plăti taxe și impozite. Prejudiciul în acest dosar a depășit 200.000 euro. 


Ora 6 dimineața. Mascații de la Serviciul Acțiuni Speciale, împreună cu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au ajuns în localitatea constăn-țeană Cuza Vodă. Oamenii legii au început perchezițiile la o locuință de romi fără să stea pe gânduri. Este căutat un bărbat acuzat de evaziune fiscală. 
"Este acuzat de evaziune fiscală. Acesta a pus persoane fără adăpost ca și administratori de societăți comerciale, deși în realitate el a făcut aceste activități", a precizat Teodor Niță, procurorul de caz. 


Cum scotea bani ilegal 
În urma descinderii, procurorii constănțeni l-au găsit pe Daniel Stănescu, nepotul fostului bulibașă, care este acuzat de evaziune fiscală. În casă, anchetatorii au găsit mai multe documente ale unor firme fantomă, înființate pe numele unui bărbat al străzii. 
Mai exact, acesta, fiind administrator al unei societăți comerciale din Bacău, se folosea de mai multe firme fantomă pentru a-și tranzacționa afacerile cu fier vechi, astfel netrecând în contabilitate sumele rezultate. Mai mult, ca administratori ai societăților comerciale, tânărul alegea oameni ai străzii sau boschetari din Cuza Vodă, pentru a nu fi tras la răspundere. 
"Este vorba despre un administrator de societate comercială, partea care face obiectul dosarului. În activitatea sa infracțională, acesta a fost sprijinit de o persoană fără adăpost. Marfa a fost cumpărată și trecută prin această societate comercială deținută de acesta și, mai apoi, vândută către alte societăți comerciale, înființate pe numele acelei persoane. Nu au ținut evidențe contabile. Au emis documente în numele societăților comerciale, dar nu au declarat, nu au plătit taxe și impozite, ci au făcut facturi și au trimis marfa către diverse societăți comerciale din Constanța", au conchis oamenii legii. 


Prejudiciul, recuperat? 
Din fericire, procurorii constănțeni au intrat pe fir și le-au stricat afacerile romilor din localitatea constănțeană. Oamenii legii au ridicat un Volkswagen Passat, dar și un Ford Mustang modificat, mașină care valorează, la mâna a doua, cel puțin 30.000 euro. De asemenea, tânărul mai avea în garaj și alte mașini, printre care un Audi Q7, însă aceasta nu a putut fi ridicat, pentru că nu era pe numele lui Stănescu. Prejudiciul total în această cauză depășește 200.000 euro.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Februarie 2014
Stire din Economie : Frauda din TVA este de 20%, în UE
Miercuri, 05 Februarie 2014
Stire din Economie : Antifrauda crește, evaziunea înflorește
Pagina a fost generata in 2.5772 secunde