Tribunalul Dâmbovița amână pronunțarea privind eliberarea condiționată a lui Ioan Niculae

121
1
Tribunalul Dâmbovița amână pronunțarea privind eliberarea condiționată a lui Ioan Niculae - ioanniculae-1449512685.jpg

Articole recomandate

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost eliberat condiționat de Tribunalul Dâmbovița, după ce a fost condamnat în aprilie la o pedeapsă de doi ani și șase luni de închisoare, în dosarul "Mită la PSD", potrivit Mediafax.

Magistrații Tribunalului Dâmbovița au amânat, luni, pronunțarea în cazul contestației depuse de procurorii DNA la decizia Judecătoriei Găești de eliberare condiționată din închisoare a lui Ioan Niculae, condamnat la doi ani și șase luni de închisoare în dosarul "Mită la PSD".

Potrivit reprezentanților instanței dâmbovițene, judecătorii au luat această decizie pentru a atașa la dosar informații referitoare la numărul de zile cu care i s-ar putea reduce pedeapsa lui Niculae, ca urmarea a elaborării unei lucrări științifice, dar și pentru a se menționa ce documente a avut în vedere Comisia de liberare condiționată de la Penitenciarul Găești și pentru a fi depuse actele normative interne ce au stat la baza documentelor întocmite de către această comisie.

Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru 22 ianuarie.

Judecătoria Găești a decis, în 21 octombrie, că omul de afaceri Ioan Niculae poate fi eliberat, însă decizia nu a fost definitivă, însă decizia a fost contestată de procurorii DNA Ploiești la Tribunalul Dâmbovița.

Judecătoria Găești arăta în motivarea deciziei prin care a hotărât eliberarea condiționată a lui Ioan Niculae că acesta îndeplinește condițiile pentru a ieși din închisoare.

"Din caracterizarea depusă la dosar reiese că petentul a avut un comportament apreciat ca fiind «bun în perioada analizată» față de personal și față de colegii săi, a fost recompensat de două ori în total, nu a fost niciodată sancționat disciplinar", se preciza în motivare.

"Constatând că petentul condamnat, pe parcursul executării fracțiunii de pedeapsă, a fost stăruitor în muncă, disciplinat și a dat dovezi temeinice de îndreptare, instanța apreciază că deținerea în continuare a acestuia nu mai este necesară, timpul în care a fost privat de libertate fiind suficient pentru ca scopul preventiv, educativ și sancționator al pedepsei să fie îndeplinit", se arăta în motivare.

Tribunalul Dâmbovița a respins, pe 22 septembrie, o solicitare a lui Ioan Niculae de eliberare condiționată, considerând că cererea este nefondată. Judecătorii de la Tribunalul Dâmbovița a menținut astfel o decizie din 31 august, prin care Judecătoria Găești i-a respins omului de afaceri cererea de eliberare condiționată.

Comentează știrea

titel
7 decembrie 2015
job

Se poate si asa!: Căutăm colaboratori dornici să-și îmbunătățească venitul lunar într-un mod plăcut, lucrând acasă (în regim part-time sau full-time), pe calculator. Dacă ești interesat, alătură-te echipei noastre! Suntem un grup în plină ascensiune implicat într-un mare proiect ce vizează piața de carte electronică. Nu este necesară experiența. Ai nevoie de cunoștințe minime PC, perseverență și atenție la detalii. Instruirea se face gratuit, prin email. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Fii curajos, încearcă și tu! Pentru informații suplimentare trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email:[email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0735 secunde