Trei ofițeri, cercetați administrativ după ce au permis tratament preferențial pentru Tăriceanu

973
1
Trei ofițeri, cercetați administrativ după ce au permis tratament preferențial pentru Tăriceanu - tari-1472479498.jpg

Articole recomandate

Trei ofițeri ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SPRPCIV) București sunt cercetați administrativ de Ministerul Afacerilor Interne după ce au permis intrarea lui Călin Popescu Tăriceanu prin curtea interioară a clădirii, ocolind coada, pentru a-și preschimba permisul auto. Un al patrulea ofițer de la acest serviciu și-a depus dosarul de pensionare, au precizat surse din Ministerul Afacerilor Interne pentru News.ro.



Este vorba despre comisarul-șef Cristian Nechifor, directorul adjunct al SPRPCIV, comisarul-șef Daniel Enache și subcomisarul Lucian Constantin Popa, ofițeri specialiști în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor, au declarat surse din cadrul MAI.

Comisarul-șef Florin Rădulescu, șeful serviciului, și-a depus dosarul de pensionare după ce imaginile cu șeful Senatului intrând prin curtea interioară au devenit publice, au mai precizat sursele citate.

Cercetarea făcută de ofițerii Ministerului Afacerilor Interne este una administrativă, verificându-se dacă ofițerii vizați au încălcat atribuțiile de serviciu.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost filmat de News.ro pe 11 august, când s-a dus să-și reînnoiască permisul de conducere ocolind coada de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor București pe o ușă din curtea interioară. Acolo a fost așteptat de reprezentanți ai instituției, care l-au condus în clădire și i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului. În tot acest timp, în care Tăriceanu a completat documentele și a făcut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea să intre în clădire deși începuse programul oficial de lucru cu publicul.

Solicitat de News.ro să comenteze această situație, comisarul-șef Florin Rădulescu, șeful Serviciului Public Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV), declara: "Nu discut cazul unor persoane fizice, nu pot să vă dau date cu caracter personal". Întrebat cum i s-a putut permite lui Călin Popescu Tăriceanu să aibă întreaga clădire la dispoziție pentru reînnoirea permisului de conducere, Rădulescu a spus: "Habar nu am despre ce vorbiți. Nu știu nici măcar cu cine vorbesc, m-ați sunat pe numărul personal și nu cred că v-am dat eu numărul. În clădire sunt mai multe instituții, nici nu știu dacă a venit la noi sau în altă parte".

Tăriceanu a dat primele explicații pe acest subiect la cinci zile de la izbucnirea scandalului, susținând că oamenii cu funcții importante trebuie dă se dedice problemelor societății, nu statului la coadă.

El a reluat explicațiile și în urmă cu o săptămână, când a spus că nu a văzut și nu crede că "ar fi de dorit să vedem prim-miniștri, miniștri, președintele țării în trecut sau în viitor făcând acest tip de exercițiu" - statul la coadă. Tăriceanu a mai spus că "cei de la SPP" i-au transmis ora la care trebuie să se prezinte dimineața pentru a depune dosarul.



Comentează știrea

vasile
29 august 2016
permis

deci presedintele si senatul sunt zei...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1245 secunde