Traseu de coșmar, la ieșire din Constanța! Doi morți și mai mulți răniți

373
1
Traseu de coșmar, la ieșire din Constanța! Doi morți și mai mulți răniți - traseudecosmar-1455650104.jpg

Articole de la același autor

Un bărbat de 53 de ani, din Lumina, și-a pierdut viața, marți noapte, la ieșire din Constanța, spre Ovidiu. Fără să conștientizeze că se află într-una dintre cele mai aglomerate zone din Constanța, pietonul a vrut să traverseze neregulamentar bulevardul Tomis, dar a fost izbit de un microbuz, iar mai apoi lovit de un alt autoturism. Medicii sosiți la fața locului l-au resuscitat minute bune, dar în zadar. Bărbatul a fost declarat decedat.

În urmă cu patru seri, o altă persoană a murit, în același loc, tot din cauza traversării prin loc nepermis. Pietonul, un bărbat de 80 de ani, a fost lovit de o ambulanță care se întorcea de la o intervenție.

XXX

Având în vedere faptul că accidentele petrecute în această zonă au devenit tot mai dese, constănțenii se mobilizează, prin semnarea unei petiții care face referire la intersecția semaforizată a Bulevardului Tomis cu Aurel Vlaicu, până la pasajul rutier de la centrul comercial Tom.

"Dat fiind faptul că în numai patru zile au avut loc două accidente rutiere mortale, la care se mai adaugă minim patru, toate având aceeași cauză, traversare prin loc nepermis, întrucât în această zonă lipsesc iluminatul public corespunzător, trotuarul - însoțit de gard de protecție față de carosabil - și o pasarelă pietonală, solicităm Primăriei Municipiului Constanța, Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România și Politiei Rutiere următoarele:

1. Obligarea administrației publice locale de a investi în iluminatul public al porțiunii de drum cuprinsă între Bd. Aurel Vlaicu și pasajul rutier de la centrul comercial Tom, din cauza faptului că majoritatea evenimentelor se petrec din pricina vizibilității reduse. 

2. Reabilitarea trotuarului existent în zona intersecției semaforizate, înființarea de trotuar în porțiunile în care acesta lipsește și amplasarea unor elemente de protecție ce ar împiedica accesul pietonilor pe carosabil și traversarea prin loc nepermis.

3. Construirea unei pasarele pietonale supraterane în zona magazinului Dedeman în apropierea stațiilor de autobuz, ținându-se cont de faptul că majoritatea evenimentelor se petrec în acest loc. 

4. Semnalarea de către Poliția Rutieră a acestei zone ca fiind «punct negru» și instalarea unui sistem de supraveghere video de către autoritățile locale. «Punctul negru» reprezintă un sector de drum cu lungimea de maximum un kilometru pe care într-o perioadă de cinci ani consecutiv s-au înregistrat minimum zece accidente grave de circulație, soldate cu cel puțin zece persoane decedate sau rănite grav. 

DN 2A este o arteră importantă care leagă municipiul Constanța de nordul județului și de județele învecinate, formează o parte din drumul european E60", se arată în petiție. 

Comentează știrea

Pintea
17 februarie 2016
Trebuie facut ceva

De acord cu pc 1,2 si 4.Completare in intersectia A Vlaicu Tomis sa se infiinteze treceri pietoni cu marcaje .Eu am fost din oras la mall-uri pe jos si este de groaza sa traversezi intersectia .Nu vad utilitatea unei pasarele pietonale cand la Tom exista un pasaj modern .Statia de autobuz ar trebui mutata langa pasaj nu are ce cauta intr-o zona unde nu exista trecere de pietoni. Oricum microbuzele si autobuzele particulare opresc unde vor soferii nu au o statie fixa.Eu am spus si alta data in Constanta statiile de autobuz sunt la distanta mare de trecerile de pietoni.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2494 secunde