Transportatorii către Guvern: Nu ne permitem acum salariul minim din Germania

172
Transportatorii către Guvern: Nu ne permitem acum salariul minim din Germania - transportatoriicatreguvern-1422641385.jpg

Articole recomandate

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) cere Guvernului să solicite autorităților germane introducerea unui moratoriu pentru transportatorii români privind aplicarea legii salariului minim din Germania. 


Începând cu 1 ianuarie 2015, Germania a introdus un salariu minim legal în valoare brută de 8,50 euro pe oră, care se va aplica și șoferilor profesioniști străini care efectuează transport internațional de marfă și persoane către și din Germania, cabotaj sau tranzit pe teritoriul Germaniei. Pentru fiecare oră lucrată de un șofer român pe teritoriul german, se va aplica salariul minim din Germania - și nu cel din România. Amenda pentru nerespectarea salariului minim în Germania poate ajunge până la 500.000 euro. 


UNTRR a solicitat, încă de la anunțarea introducerii acestei legi, Guvernului României să sprijine transportatorii rutieri români prin măsuri urgente împotriva aplicării abuzive a noii legi privind salariul minim din Germania. Germania creează un precedent periculos pentru UE, impunând regulile sale naționale celorlalte 27 de state membre UE, fără Comisia Europeană sau Parlamentul European. 
De asemenea, UNTRR a realizat numeroase demersuri la nivel național, european și internațional, împotriva aplicării legii salariului minim din Germania transportatorilor români, avertizând că această lege afectează libera circulație a serviciilor în cadrul UE.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6474 secunde