Tragedia de la Beirut. Ce se întâmplă cu patronul George Karam

933
2
Tragedia de la Beirut.  Ce se întâmplă  cu patronul George Karam - beirut-1453398127.jpg

Articole de la același autor

Magistrații Judecătoriei Constanța au decis, ieri, prelungirea controlului judiciar pe numele lui George Karam, patronul restaurantului Beirut, din Constanța. El este acuzat de comiterea a 46 de infracțiuni, respectiv 40 de infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, două infracțiuni de distrugere din culpă - una în formă agravată, a infracțiunii de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, a infracțiunii de realizare a construcțiilor cu nerespectarea cerințelor esențiale a existenței acestora - forma agravată, a infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, a infracțiunii de construirea fără autorizație într-o zonă construită protejată și a infracțiunii de primire în muncă a unor persoane fără încheierea contractelor de muncă.

El este cercetat în controversatul dosar "Beirut", incendiul în care trei fete au murit arse de vii. În același dosar, sunt cercetate și alte șase persoane fizice și două juridice, respectiv: SC Middle East Parteners SRL, SC TINEL CRISTI SRL, Dumitru Jurcă (instalator autorizat), Constantin Pavel, Gheorghe Nirlu, Sultana Nirlu, Florentina Gica Coroianu și Florin Iordache.

Potrivit anchetatorilor, în 2013, Karam a ridicat etajul restaurantului, fără a avea autorizație, cu ajutorul lui Pavel și a societății TINEL CRISTI SRL.

"La data de 12.12.2013, la efectuarea reviziei periodice a instalației de utilizare a gazelor de la imobilele avariate, împreună cu societatea al cărei administrator era, inculpatul Karam George l-a sprijinit pe inculpatul Jurcă Dumitru, care, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu specifice funcției de lăcătuș mecanic cu sarcini de verificare a instalațiilor de gaze în cadrul unei societăți co-merciale de profil, nu a luat măsuri legale, menținând și asigurând utilizarea nelegală de către abonatul SC Middle East Parteners SRL a instalației de gaze", se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

De asemenea, Karam este acuzat că a angajat 11 persoane fără a le face contracte de muncă și a falsificat 38 de fișe de instruire individuală în domeniul securității și sănătății în muncă și în domeniul situațiilor de urgență cu ajutorul celorlalți inculpați. Fișele le-a prezentat în urma unor controale ale Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, ultimul control fiind cu o lună înainte de tragedie. 

Comentează știrea

Elena K
22 ianuarie 2016
Consecinte

Ani multi de puscarie si daune enorme- asta se va intimpla. Cazul sa fie prelucrat national astfel ca "oameni de afaceri" ca el sa nu mai existe niciodata in tara asta a ciubucarilor si lucrului prost facut a lui Haus 5-6-7 case!!!

Andrei
22 ianuarie 2016
Degeaba ai creier...

Sistemul este de vina si nu el, daca ar fi avut restaurant in USA sau o tara civilizata ar fi avut din prima zi de la deschidere sistem de sprinklere dar cum in Romania asa ceva nu este interesant pentru pompierii, cand se intampla tragedii tot oamenii nevinovati trag, unii mor iar si platesc pentru moartea lor nevinovatii fiind, sistemul mergem mai departe.... bine ca este obligatoriu sa avem anvelope de iarna care imbunatateste franarea cu 5%... tara de idi... puscarie? puscarie ca ce?

Răspuns la: Consecinte
Adăugat de : Elena K, 22 ianuarie 2016
Ani multi de puscarie si daune enorme- asta se va intimpla. Cazul sa fie prelucrat national astfel ca "oameni de afaceri" ca el sa nu mai existe...

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Ianuarie 2016
Stire din Eveniment : Lovită mortal de tren
Miercuri, 23 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Tragedie la Constanța, de Crăciun!
Pagina a fost generata in 0.9181 secunde