Tot mai multe incendii din cauza ignoranței

152
Tot mai multe incendii din cauza ignoranței - incendiu1-1446229617.jpg

Articole recomandate

În urma unei statistici realizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" a ieșit la iveală că numărul incendiilor la gospodării crește pe perioada sezonului rece. 


Militarii spun că acest lucru este posibil deoarece oamenii nu își curăță coșurile corespunzător sau nu le repară. În cursul acestui an, pompieri ISU "Dobrogea" au intervenit în 37 de cazuri când casele au fost cuprinse de flăcări din cauza coșurilor de fum. 


Cum paza bună trece primejdia rea, militarii reco-mandă care ar fi pașii ce ar trebui urmați pentru a preveni astfel de evenimente. 


"Verificați sobele și coșurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să aprindă materialele combustibile din apropiere, amplasați în fața ușițelor sobelor o cutie metalică sau o foaie de tablă, aceasta asigurând protecția față de căderea accidentală, direct pe podea, a jarului, evacuați periodic cenușa din sobă într-un loc amenajat în acest scop și nu aprindeți focul cu benzină sau alte lichide inflamabile și nu folosiți în sobă lemne lungi, care nu permit închiderea ușii", a declarat plt maj Anca Chiriță.


Potrivit militarilor, materialele combustibile nu trebuie depozitate deasupra sobei, cetățenii nu ar trebui să își usuce hainele deasupra sobei și, nu în ultimul rând, lăsarea sobelor în funcțiune fără supraveghere ori în grija copiilor este strict interzisă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4638 secunde