Tot mai multe cazuri de abuz online asupra copiilor

215
Tot mai multe cazuri de abuz online asupra copiilor - abuzulonline-1497889477.jpg
Poliția Română participă la campania europeană de informare și prevenire a șantajului sexual pe internet, alături de poliții din celelalte 27 de state membre ale Uniunii Europene, precum și Norvegia și Elveția. Termenii "sextorsion" sau "șantaj prin webcam" reprezintă constrângerea sau forțarea copiilor și adolescenților să plătească diferite sume de bani prin internet, o formă a șantajului informatic în care date de natură sexuală sau imagini sunt folosite pentru a obține prin forțare materiale, favoruri de natură sexuală sau bani. 


Un raport realizat de Europol pe baza datelor colectate de Centrul Național American pentru Copii Dispăruți și Exploatați CyberTipline arată faptul că fetele sunt șantajate semnificativ mai mult pentru obținerea de materiale de natură sexuală (84%) comparativ cu băieții (53%). Cei din urmă sunt vizați îndeosebi pentru obținerea de bani (32% comparativ cu 2% în cazul fetelor), un trend relativ nou în abuzul online al copiilor. 


Un altfel de trend îl reprezintă cererea infractorilor pentru victimă de a include în imagini alți copii sau adolescenți ce le sunt rude sau colegi. În astfel de cazuri, și copiii care sunt precauți în mediul online sau cei care nu utilizează internetul pot deveni victime. Mesajul polițiilor din întreaga Europă pentru victime este "nu plătiți și nu vă fie rușine să raportați fapta". 


"Dacă cineva încearcă să vă amenințe prin publicarea de fotografii sau imagini compromițătoare dacă nu îi oferiți bani sau nu continuați să îi oferiți bani, vă recomandăm să nu trimiteți alte materiale și nu plătiți nimic, să cereți ajutor, să păstrați dovezile și să raportați evenimentul", vă sfătuiesc oamenii legii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3249 secunde