Torționarul Alexandru Vișinescu a scăpat de acuzația de genocid

170
Torționarul Alexandru Vișinescu a scăpat de acuzația de genocid - tortionarulalexandruvisinescu-1398276053.jpg

Articole de la același autor

Torționarul Alexandru Vișinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, s-a prezentat, ieri, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Aceasta a fost înștiințat de anchetatori de punerea în mișcare a acțiunii penale și de schimbarea încadrării juridice. Astfel, Alexandru Vișinescu nu mai este anchetat pentru genocid, ci de infracțiuni contra umanității. 
"Din probatoriul administrat până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada 1956 - 1963, în care au fost închise vârfurile deținuților politici din România comunistă, penitenciarul a fost condus de căpitanul, apoi maiorul Vișinescu Alexandru, care a aplicat un regim de detenție dur, cunoscut pentru izolarea completă în care erau ținuți cei încarcerați și pentru neasigurarea condițiilor medicale necesare deținuților bolnavi. 


Condițiile de viață din Penitenciarul Râmnicu Sărat, așa cum au fost descrise de foștii deținuți și reies din documente, au creat premisele apariției unor afecțiuni deosebit de grave, rezultate în câteva cazuri cu decesul deținuților, probând natura abuzivă și tratamentul neglijent aplicat de comandantul închisorii lt. col. (r) Vișinescu Alexandru, în perioada 1956 - 1963. Regimul impus nu asigura sub nicio formă condițiile minime de supraviețuire pe termen lung, având în vedere că de cele mai multe ori sentințele se întindeau pe o perioadă care depășea zece ani. Decesul deținuților politici survenea astfel, în urma unui proces lent, dar eficace, prin care aceștia erau torturați fizic și psihic", se arată în comunicatul transmis de Parchetul General.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Septembrie 2013
Stire din Eveniment : Încă un TORȚIONAR a fost DECONSPIRAT
Miercuri, 04 Septembrie 2013
Stire din Actual : TORȚIONAR GĂSIT MORT în CELULĂ
Pagina a fost generata in 2.0556 secunde