Știți ce să faceți în caz de cutremur? Ce vă sfătuiesc pompierii

227

Articole de la același autor

În vederea diminuării impactului și pierderilor provocate de producerea unui cutremur, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța vine în sprijinul cetățenilor cu câteva sfaturi utile de comportare în cazul producerii unui cutremur. 


Înainte de producerea cutremurului, învățați metode de acordare a primului ajutor medical, pregătiți un kit de supraviețuire și stabiliți un punct de întâlnire și modalitățile de a vă contacta familia în cazul în care veți fi separați în timpul cutremurului. După producerea cutremurului, fiți pregătiți pentru eventualele replici ale cutremurului, păstrați-vă calmul, panica nu vă poate face decât rău. Asigurați-vă că cei din jurul dumneavoastră sunt în regulă și încercați să îi ajutați pe cei aflați în dificultate. Nu uitați să opriți alimentarea cu apă, gaz și energie electrică. Dacă simțiți miros de gaz, deschideți geamurile și ușile pentru aerisire și nu încercați să întrerupeți alimentarea cu energie electrică și nici să decuplați siguranțele. Este absolut necesar să lăsați liniile telefonice și arterele de circulație libere pentru intervenția echipelor de salvare!


Dacă aveți nevoie de ajutor, încercați să comunicați cu echipele de intervenție și să le oferiți informații despre situația dumneavoastră. În cazul unui cutremur major, echipele de intervenție nu vor putea oferi ajutor imediat tuturor cetățenilor. Participați la acțiunile de înlăturare a dărâmăturilor și salvarea oamenilor. Nu acționați pe cont propriu, ci doar la instrucțiunile autorităților!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1979 secunde