Timbrul de mediu ar putea fi transformat în impozit anual. Toți șoferii vor plăti

1785
7
Timbrul de mediu ar putea fi transformat în impozit anual. Toți șoferii vor plăti - fondmasinitimbrumediu-1449513882.jpg

Articole recomandate

Timbrul de mediu pentru autovehicule va fi transformat în impozit anual, cu un cuantum mai mare al taxei pentru mașini noi și, în principal, second-hand, dar plătit eșalonat în timp, pe durata de utilizare a mașinii, cu o tranșă mai mică la început, dar a cărei valoare va crește în fiecare an, conform unui proiect consultat de profit.ro și sprijinit de toate par-tidele parlamentare.

Suma finală de plată nu va mai fi calculată cu un coeficient de reducere, ci, dimpotrivă, va fi ajustată în creștere cu un coeficient a cărui valoare va crește în fiecare an în care mașina funcționează și poluează.

"Proiectul, care va fi discutat de Parlament, menține regula conform căreia suma de plată este calculată în raport cu emisiile de noxe, dar elimină posibilitatea de acordare a unei reduceri. Mai mult, timbrul de mediu, care la acest moment este plătit o singură dată în anumite cazuri - precum la momentul înmatriculării, la reintro-ducerea în parcul auto național a unui autovehicul, dacă proprie-tarul a primit înapoi valoarea reziduală a timbrului atunci când a scos mașina din parcul auto și la transcrierea dreptului de proprietate asupra mașinii pentru care nu a fost achitată o taxă - va fi transformat într-un impozit anual, pe care proprietarii de mașini vor fi obligați să îl plătească în fiecare an, odată cu taxele și impozitele locale", informează site-ul profit.ro.

Suma acestui impozit anual nu va fi însă achitată într-o singură tranșă, ci eșalonat pe durata medie de utilizare a mașinii, cu o sumă mai mică de plată în primul an de la înmatriculare, dar care va crește gradual, în fiecare an

în care mașina funcționează. Practic, suma totală de plată va fi împărțită pe anii în care mașina va funcționa, dar nu în mod egal, ci în creștere de la un an la altul.

De asemenea, dacă autoturismul este vândut, noul proprietar va continua plata impozitului până la stingerea celor 15 ani de utilizare, prevăzuți de lege.

Durată medie de utilizare a unei mașini a fost estimată, pe baza datelor Registrului Auto Român, la 15 ani.

Un alt argument al acestor modificări pregătite este că suma de plată impusă proprietarilor de mașini va fi mult mai suportabilă, prin faptul că nu mai trebuie achitată într-o singură tranșă, ci este împărțită pe ani, iar tranzacțiile pe piața auto vor fi deblocate, fiind încurajate importul de mașini, dar și producția internă.

În același timp, va fi descurajată achiziția de mașini vechi, poluante, iar proprietarii nu își vor mai înmatricula autovehiculele în țările vecine României, unde nu sunt cerute astfel de taxe sau suma de plată este mai mică.

Inițiativa este susținută de toate partidele parlamentare, ceea ce înseamnă că ar putea deveni lege în scurt timp.

Comentează știrea

adevar
8 decembrie 2015
adevar

In Constanta si in statiunile nimeni nu si mai cheltuie bani din cauza traficul de straine asa ca nu ne intereseaza

adevar
8 decembrie 2015
adevar

Ne cheltuim bani in orasele si statiunile adevarate unde nu sechestreaza straine

adevar
8 decembrie 2015
adevar

Politia romana din constanta sa stea linistita daca vor sa depunem plangeri la presedentia le am depus

garcea
8 decembrie 2015
ALESII DIN PARLAMENT SUNT ANTIPOPOR !

Taxa asta nesimtita a fost declarată de atâtea ori ilegală încât nesimtitii ăstia de parlamentari u stiu ce sa mai inventeze numai sa scoată bani din buzunarele oamenilor ! JOS CU PARLAMENTUL ROMÂNIEI CARE ESTE ANTIROMANESC !!!!

citizen
8 decembrie 2015
Impozitul auto anual aberant de mare!

Si din cauza impozituli auto anual, aberant de mare pt auto cu capacitate cil mare, proprietarii isi inmatriculeaza masinile in bulgaria. Statul solicita 100euro/luna impozit!!! Inchiriem cumva masinile de la stat? Platim drept de smecher?

titel
8 decembrie 2015
job

Se poate si asa!: Căutăm colaboratori dornici să-și îmbunătățească venitul lunar într-un mod plăcut, lucrând acasă (în regim part-time sau full-time), pe calculator. Dacă ești interesat, alătură-te echipei noastre! Suntem un grup în plină ascensiune implicat într-un mare proiect ce vizează piața de carte electronică. Nu este necesară experiența. Ai nevoie de cunoștințe minime PC, perseverență și atenție la detalii. Instruirea se face gratuit, prin email. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Fii curajos, încearcă și tu! Pentru informații suplimentare trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email:[email protected]

garcea
8 decembrie 2015
@citizen

Pentru citizen nu stiai că smecheria si prostia se plătesc , vrei să te dai smecher cu "bemveul" plăteste .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3065 secunde